Volledig scherm
Zaamslag (hier in het zwart) is de eerste ploeg die dit seizoen in competitieverband van Walcheren heeft gewonnen. © Lex De Meester

Zaamslag krijgt Walcherse reus als eerste omver

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de derde klasse A bezorgde Zaamslag koploper Walcheren de eerste nederlaag van het seizoen. De achtervolgers profiteerden maar gedeeltelijk, want zowel ’s-Heer Arendskerke (2-2 tegen Bevelanders) als Luctor Heinkenszand (2-2 bij VCK) speelden gelijk. Het duel tussen RCS en Kapelle eindigde ook al in 2-2. De Noormannen was met een 0-1-zege bij Veere de enige uitspelende ploeg die de volle buit pakte in deze klasse.

Zaamslag-Walcheren 1-0: Pas in de tweede helft werd het duel beslist. Niek Luime maakte er 1-0 van uit een corner van Juriën Dam. Daarvoor waren beide ploegen gevaarlijk geweest. Zaamslag kreeg misschien de meeste kansen, maar Walcheren was voor rust het dichtst bij een openingstreffer. Bart Chermin raakte echter de lat. Aangever Dam was na de 1-0 zelf ook nog dicht bij een doelpunt, maar zag zijn inzet uiteenspatten tegen de paal. Walcheren was vervolgens niet meer in staat de eerste nederlaag van het seizoen te voorkomen.

FC Dauwendaele-Kruiningen 2-1: ,,Belangrijke punten voor ons, maar we moeten alleen de wedstrijd eerder op slot gooien’’, sprak Dauwendaele-trainer René de Nooijer. Jan-Willem van Vooren zette zijn ploeg op 1-0. De speler kwam vanaf links naar binnen toe en schoot raak. Daarna hielp Max Dagevos Dauwendaele aan de 2-0. Hij schoot een corner, mede dankzij de wind, rechtstreeks in het doel. De Middelburgse ploeg verzuimde daarna het karwei af te maken. In de 78ste minuut kreeg Kruiningen nog een strafschop, waaruit Lars Steendijk nog de 2-1 scoorde.

RCS-Kapelle 2-2: RCS kende een bliksemstart, want na vijf minuten stond de ploeg door treffers van Mourad Bobouh al met 2-0 voor. Eerst was hij attent na een missertje van doelman Niels Zoutewelle en daarna tikte hij een voorzet van Stefan van Neutigem binnen. Reinier Goedemondt bracht Kapelle na een slippertje van keeper Tim Blind met de 2-1 weer terug in de wedstrijd. Drie minuten voor rust dacht RCS aan buitenspel, maar kon Rob Schalkoort doorgaan en de 2-2 binnenwerken. Na rust weinig wapenfeiten, maar was het wel Zoutewelle die Kapelle op de been hield.

’s-Heer Arendskerke-Bevelanders 2-2: Na vier minuten opende Bart de Bruine uit de rebound, na een redding van doelman Eljo Dooge, de score namens Bevelanders. Jasper Westplate kreeg in de 24ste minuut de eerste kans voor de thuisploeg, maar miste. Michel Harinck help Arendskerke in de 63ste minuut aan de 1-1. Bevelanders leek met de 1-2 van Theije van Halst, tien minuten voor tijd, op weg naar de zege. Een strakke voorzet van Nando Rentmeester leidde in blessuretijd na een snelle aanval alsnog tot de 2-2 van Justin le Conté.

GPC Vlissingen-VC Vlissingen 2-1: ,,We hebben verdiend gewonnen van de buurman. Vlissingen heeft over heel de wedstrijd maar één kans gehad’’, aldus GPC-trainer Jack Wijnands. Joep Geijs stond behoorlijk in de spotlights. Eerst scoorde hij uit GPC’s eerste kans de 1-0 en in de 42ste minuut werd hij met rood uit het veld gestuurd. Wijnands: ,,Een onbezonnen overtreding. Terecht rood.’’ Op dat moment leidde GPC door een rake kopbal uit een corner van Boban Martinovic al met 2-0. Na de pauze stokten de aanvallen van de bezoekers steeds buiten het strafschopgebied, maar in blessuretijd maakte Wilfred Vrede toch nog de 2-1.

VCK-Luctor Heinkenszand 2-2: ,,Wij hebben twee punten verloren. Helaas. De eerste helft van honderd procent voor ons, maar we lieten een paar kansen liggen’’, keek Luctor-trainer Serge Beulens terug op het duel. Corné de Jonge zorgde voor de 0-1, maar uit een strafschop scoorde Dig Besuijen de 1-1. Beulens: ,,Onze verdediger zette puur een sliding op de bal in.’’ In de 37ste minuut dook Martijn Simonse bij de tweede paal op en maakte de 1-2. Een uitval van VCK leidde na rust tot een mooie treffer van Sven Wisse, waardoor het duel onbeslist eindigde.

Veere-De Noormannen 0-1: Ook in Veere was het lastig voetballen met de harde wind. Thijs Koster kreeg namens voor rust een grote kans, maar trof doelman Hayo Castel op zijn weg. Vlak voor de pauze werd een goal van De Noormannen wegens een gemaakte overtreding afgekeurd. In de 77ste minuut viel de beslissing toen De Noormannen een strafschop kreeg en Erwin Pouwelse raak schoot. Daarna kreeg Chris Sturm (Veere) nog zijn tweede gele kaart, waardoor de thuisploeg met tien man eindigde.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoek zet rood aanlopend Goes met duidelijke cijfers opzij
    DERDE DIVISIE/VIDEO's

    Hoek zet rood aanlopend Goes met duidelijke cijfers opzij

    HOEK – In de eerste Zeeuwse derby ooit in de derde divisie, kwam een uitslag op het scorebord waar vooraf alleen de meest optimistische supporter van Hoek op had gerekend. De Zeeuws-Vlaamse ploeg versloeg het dolende Goes met maar liefst 6-1. De bezoekers kregen voor rust de beste kansen, maar keken halverwege wel tegen een 2-0-achterstand aan. De ploeg van trainer Ruud Pennings raakte na 25 minuten ook nog eens Sherief Tawfik kwijt door een rode kaart en had na rust weinig tot niets meer in te brengen.