Volledig scherm
Patrijzen (oranje shirts) ging zaterdag onderuit tegen Zaamslag. © Marcelle Davidse

Zaamslag en VCK bezorgen promovendi een valse start

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de derde klasse A kenden de nieuwkomers Patrijzen en Goes geen beste start. Zaamslag klopte Patrijzen met 5-1 en Goes was thuis niet opgewassen tegen VCK, dat met 0-6 won. Remises waren er niet op de openingsdag. Zeges waren er ook voor Luctor Heinkenszand, Veere, RCS, Nieuwdorp en Kapelle.

Luctor Heinkenszand-De Noormannen 3-1: Luctor-aanvoerder Tom Blomaard sprak van een terechte overwinning. ,,Noormannen zakte in en gokte op de lange bal, maar gelukkig kwamen wij al heel snel op 2-0.’' Blomaard opende zelf de score na acht minuten en in de veertiende minuut stond de fusieclub via Barry Olierhoek al op 2-0. Dylan Maljaars schoot De Noormannen van net over de middenlijn naar de 2-1, maar zes minuten voor rust tilde Martijn Simonse de marge toch weer naar twee goals. Blomaard: ,,Daarmee was het gespeeld. De tweede helft was saai, al gingen er wel twee spelers met een hoofdwond van het veld.’'

Veere-GPC Vlissingen 3-1: Een verdiende overwinning voor Veere. Wessel Overbeeke zorgde voor de 1-0, maar een door Robin de Pagter benutte strafschop betekende de gelijkmaker. Roy Louwerse raakte daarna namens Veere de lat en mede daardoor stond het bij rust 1-1. In de tweede helft paste de prima leidende scheidsrechter Simonse de voordeelregel toe waarna Thijs Koster Veere aan de 2-1 hielp. Dirk Noordermans tekende daarna nog voor de 3-1, door bij een vrije trap goed in te komen lopen.

Bevelanders-RCS 1-2: In het met vlagen stevige duel had Bevelanders wellicht wel een puntje verdiend. Twee minuten voor het verstrijken van de eerste helft opende Hicham Azzanagui namens RCS de score en die stand bleef lang overeind. Pas in de 81ste minuut leidde een eigen doelpunt van Yannik Taniwel, die de bal achter zijn eigen keeper kopte, tot de door Bevelanders gewenste 1-1. Lang kon de ploeg uit Kamperland niet genieten van de gelijke stand, want in de 84ste minuut bezorgde Yordi Nijland zijn ploeg uit een vrije trap de zege.

FC Dauwendaele-Nieuwdorp 2-3: Quinten Lourens zette Dauwendaele al na twee minuten op 1-0. Daarna was er, na een ongelukkige valpartij van Stefan van de Klooster die op zijn rug terecht kwam, een onderbreking van een halfuur. ,,Dat was voor ons ook geen goed moment, want een minuut na de hervatting werd het 1-1'’, keek Dauwendaele-trainer René de Nooijer terug op de goal van Kevin van Iersel. Diezelfde Van Iersel scoorde vlak voor rust ook de 1-2. In de 52ste minuut verdween een schot van Nino de Jonge via Dauwendaele-speler Tim Ouwerkerk in de goal. De thuisploeg ging daarna met vier spitsen spelen. Het leverde nog de 2-3 op van Mahboub Rahimi. In een tumultueuze slotfase claimde Dauwendaele via André Goedhart nog de 3-3 en kreeg Okan Baskos (Dauwendaele) nog een rode kaart.

Zaamslag-Patrijzen 5-1: Zaamslag werd door Patrijzen redelijk in het zadel geholpen. Arno Scheele opende van afstand de score. Frans Rokven mocht, ondanks een overtreding van Zaamslag zelf in de 36ste minuut, doorgaan, omspeelde de keeper en maakte de 2-0. Op slag van rust schoot Rokven Zaamslag, ondanks een muur, uit een vrije trap naar de 3-0-ruststand. Can Özgan profiteerde vijf minuten na rust van een misser bij de Zeeuws-Vlamingen en dat leidde tot de 3-1. Toch was het daarna Zaamslag dat het duel definitief naar zich toe trok. Eerst maakte Wout Hamelink (69ste minuut) dankbaar gebruik van een fout bij Patrijzen en vier minuten later schoot Hamelink, nadat hij de bal weer kreeg toegespeeld van een Patrijzen-speler, via de onderkant van de lat de 5-1 binnen.

Goes-VCK 0-6: Het Goes van trainer Huseyin Dogan kwam er tegen het VCK van Wesley Visser niet aan te pas. Merijn Dek zette de ploeg uit Koudekerke op voorsprong en via Richard Dek werd het voor de pauze ook nog 0-2. Uit een voorzet van Jesper Harinck tilde Richard Dek in de tweede helft de score naar 0-3, waarna Jesper Harinck er zelf 0-4 van maakte. Daarna kreeg VCK nog twee strafschoppen, na eerst een handsbal en daarna een overtreding op Merijn Dek. Beide keren schoot Dig Besuijen raak vanaf elfmeter.

Kapelle-Lewedorpse Boys 4-2: ,,We kenden een vliegende start’', sprak Kapelle-leider Harry de Waard. Eerst rondde Wout Vink na zes minuten een actie van Reinier Goedemondt af en twee minuten later werkte Wesley Sarijoen de bal in het eigen LeBo-goal: 2-0. Via Julian Zuurmond kwamen de bezoekers wel terug tot 2-1, maar net na het halfuur schoot Vink op fraaie wijze de bal in de bovenhoek. De tweede helft zette LeBo Kapelle meer en meer onder druk. Stan de Hond scoorde de 3-2 in de 62ste minuut en daarna ontpopte er zich een duel met veel slordigheden. In de 82ste minuut besliste Niels van Herk, nadat doelman Dave Verhage een vrije trap van Robin Boogaard loste, het duel. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement