Volledig scherm
Rudestats © PZC

Zaamslag de bovenste beste in derby met de Boys

Terneuzense Boys regeert met afstand in de onderlinge ontmoetingen met Zaamslag. Dat zal de Terneuzense ploeg goed doen in de aanloop naar de derby zaterdag in de tweede klasse. Want zo veel goed nieuws komt er de laatste maanden niet bij de Boys. Maar ook deze stat heeft een keerzijde.

De Zeeuws-Vlaamse kemphanen hebben inmiddels 58 keer tegen elkaar gespeeld in competitieverband. Terneuzense Boys heeft 27 van die duels gewonnen, terwijl de teller van Zaamslag stokt bij 17 overwinningen. (De overige 14 duels eindigden dan natuurlijk onbeslist hè.)

Maar als we de niveaus erbij pakken waarop de clubs elkaar bespeeld hebben, dan blijkt dat Zaamslag in de derby’s in de eerste en tweede klasse een positieve balans heeft. De Boys hebben het onderlinge verschil dus gemaakt op de veel bescheidenere niveaus.

Ter illustratie: de laatste tien derby’s (allemaal in de eerste en tweede klasse) eindigden zeven keer in zege voor Zaamslag, terwijl de Boys maar twee keer wonnen. De heenwedstrijd dit seizoen eindigde ook in een driepunter voor Zaamslag, want in Terneuzen werd het 0-3.

Lees meer over statistieken in het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert

Volledig scherm
Volledig scherm