Volledig scherm
Groene Ster-speler Khalid El Hattach. © archief Paul ten Hacken

Zaalvoetballer El Hattach speelt vrijdag laatste duel voor Groene Ster Vlissingen

VLISSINGEN - Khalid El Hattach speelt vrijdag zijn laatste wedstrijd voor Groene Ster Vlissingen.

De topscorer van de Walcherse eredivisionist komt per 1 januari uit voor Real Noorderwijk, dat de thuisduels in Herselt bij Westerlo speelt. De ambitieuze Belgische zaalvoetbalclub heeft in de eerste competitiehelft matig gepresteerd en versterkt zich nu met meerdere spelers. El Hattach heeft een contract voor tweeënhalf seizoen getekend bij de huidige nummer acht van de Belgische Eerste Nationale.

De Vlissinger vertrekt voor de tweede keer bij Groene Ster. Bijna twee jaar geleden, in januari 2014, maakte El Hattach de overstap naar Gelko Hasselt. ,,De mensen hebben daar toen niet gezien wat ik kan'', zegt hij nu. ,,Ik raakte snel geblesseerd en heb alleen de laatste wedstrijd in de play-offs nog meegedaan.'' Na een half jaar keerde El Hattach toen terug naar Groene Ster. Daar ontwikkelde hij zich de afgelopen tijd tot een allround zaalvoetballer, die dit seizoen in de eredivisie 12 van de 36 goals voor zijn rekening nam.

Het sterke spel van El Hattach bleef niet onopgemerkt. Kurt Gessner is nu de coach van Real Noorderwijk en werkte eerder met de Vlissinger bij Gelko Hasselt. ,,Real Noorderwijk heeft me drie weken geleden benaderd. Natuurlijk heb ik getwijfeld, maar ik zie dit als een mooie, nieuwe uitdaging. Dat ze me meteen voor tweeënhalf jaar willen, daar spreekt veel vertrouwen uit.''

El Hattach lichtte maandagavond voor de training zijn medespelers in. Coach Hicham Benhammou bracht hij eerder al op de hoogte van zijn besluit. ,,Hicham gunt me deze stap maar vindt het jammer voor Groene Ster. En dat snap ik wel'', aldus El Hattach. Zijn nieuwe Belgische ploeg wilde dit jaar meedoen om een plek in het linkerrijtje maar boekte afgelopen vrijdag pas de tweede overwinning van het seizoen.

Een week eerder verloor Real Noorderwijk, dat ook Groene Ster-speler Abdoe Abdenbi heeft bekeken, nog met 7-1 van FT Antwerpen. In dat duel maakte Saïd Bouzambou twee goals voor FT Antwerpen. Hij ontmoet zijn vriend El Hattach op 31 maart, als Real Noorderwijk het thuis opneemt tegen de ploeg van Bouzambou. Groene Ster Vlissingen neemt vrijdag afscheid van El Hattach, in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven.

Lees dinsdag meer over het vertrek van Khalid El Hattach in de PZC.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De Jager stapt over van Twente naar Hoek
    PREMIUM

    De Jager stapt over van Twente naar Hoek

    HOEK - Ruben de Jager (21) is dit seizoen speler van Hoek. De aanvaller trainde de afgelopen weken al mee met de derdedivisionist en kwam voor het weekend tot een akkoord met de club. Hoek heeft de overschrijving van De Jager meteen ingediend bij de KNVB. De inwoner van Lewedorp komt over van FC Twente en bij zijn nieuwe club hopen ze dat hij speelgerechtigd is voor het duel van zaterdag met ADO’20, in de eerste kwalificatieronde van de KNVB beker.