Scheidsrechter Dogan (rechts) verlaat het veld.
Volledig scherm
Scheidsrechter Dogan (rechts) verlaat het veld. © Peter van Kouteren

Zaak van gestaakte topper Vogelwaarde-Rimboe geseponeerd

VLISSINGEN - De gestaakte wedstrijd Vogelwaarde-Rimboe in de vijfde klasse van het zondagvoetbal wordt op paasmaandag 13 april uitgespeeld. Aan het staken van de wedstrijd worden door de aanklager van de KNVB verder geen consequenties verbonden.

Op 2 februari werd de topper na 25 minuten gestaakt door scheidsrechter Dogan uit Rilland. Rick Moens van Vogelwaarde kreeg een rode kaart. Vogelwaarde was het daarmee niet eens en stapte uit protest van het veld.

De scheidsrechter gaf aan dat Vogelwaarde niet verder wilde spelen en staakte de wedstrijd. ,,Echter’’, stelt de KNVB in een reactie, ,,Vogelwaarde, de begeleider van de scheidsrechter en een KNVB-ambassadeur gaven aan dat juist de scheidsrechter de wedstrijd had gestaakt zonder gegronde reden.’’

De aanklager heeft daarom besloten de tuchtzaak te seponeren. Het restant van 65 minuten is door de competitieleider ingepland voor paasmaandag.

  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’