Yerseke kan het karwei niet afmaken tegen koploper

video / TWEEDE KLASSE EVLISSINGEN - Halverwege leek Yerseke met een 2-0-voorsprong nog op weg naar een stunt tegen koploper Nieuwenhoorn, maar de bezoekers zorgden er met drie goals na rust voor dat Yerseke toch met lege handen achter bleef. Oostkapelle/Domburg sloot de Walcherse derby met Arnemuiden (3-2) winnend af en Bruse Boys pakte drie punten in ‘s-Heer Arendskerke. MZC’11 won thuis met 2-1 van DBGC, waardoor de Zierikzeese ploeg oprukte naar de derde plaats op de ranglijst.

Volledig scherm
Axel Koster maakte de 1-0 namens Yerseke tegen koploper Nieuwenhoorn. © Ron Quinten

Yerseke-Nieuwenhoorn 2-3: Via Axel Koster nam Yerseke brutaal de leiding tegen de koploper en vijf minuten na de 1-0 werd het via Rick Kramer zelfs 2-0. De kwaliteit van de bezoekers deed Yerseke voor rust al een paar keer wankelen, maar zelf kreeg Yerseke via Arjen Dingemanse ook nog een kans op de 3-0. Na rust was het alleen nog maar tegenhouden voor de Bevelandse formatie. Via twee goals van Jeffrey Burger, waarvan de laatste uit een strafschop, kwam Nieuwenhoorn langszij. In de 78ste minuut kroonde Melvin Winterberg zich, zoals later bleek, tot matchwinnaar.

MZC’11-DBGC 2-1: Rody Vermue (MZC’11) en Jeroen Sep (DBGC) kregen de eerste mogelijkheden. ,,De eerste helft was heel rommelig van onze kant’', sprak MZC-trainer Edwin Kriens. Desondanks kwam zijn ploeg uit een strafschop van Jesse van der Linden, nadat Dylan Adelaar gevloerd was, op 1-0 en schoot Sven Heijboer in het vervolg MZC’11 uit een vrije trap naar de 2-0-ruststand. Kriens: ,,Ondanks slecht voetbal leid je dan met 2-0.’' Via Adelaar, Sander Backx en Heijboer kreeg MZC’11 in de tweede helft kansen voordat de 41-jarige Wilco Pulleman DBGC nog aan de 2-1 hielp.

Oostkapelle/Domburg-Arnemuiden 3-2: De derby werd in een leuke sfeer afgewerkt. Joey dos Santos hielp Arnemuiden in de twaalfde minuut met het hoofd aan de 0-1, maar nog voor rust herstelde Oostkapelle/Domburg de opgelopen schade. Eerst tekende Bas van der Wel voor de 1-1 en op slag van rust schoot Wouter Verduijn de bal in het door keeper Rick Balk verlaten doel. In een rommelige tweede helft maakte Maarten Hazelaar in de 57ste minuut de 3-1. Vijf minuten later bracht Dos Santos uit een strafschop Arnemuiden en de spanning weer terug in het duel. Op de counter was daarna vooral de thuisploeg nog gevaarlijk.

‘s-Heer Arendskerke-Bruse Boys 0-1: Een zwaarbevochten overwinning voor Bruse Boys. ‘s-Heer Arendskerke moest wel toestaan dat Bruse Boys een licht veldoverwicht had, maar de Bruse formatie deed daar te weinig mee. Na een overtreding op Sander van’t Hof kregen de bezoekers vlak voor het verstrijken van de eerste helft een strafschop die door Johan Vroegindeweij benut werd. Arendskerke speelde na rust opportunistischer en kwam via Siem Corstanje nog bijna aan de gelijkmaker, maar zijn inzet belandde op de paal.

Serooskerke-De Meeuwen 1-1: ,,Qua uitslag was 1-1 misschien wel terecht. Ik vond Meeuwen iets gemakkelijker voetballen en voor rust waren ze vooral uit vrije trappen gevaarlijk’', sprak Seroos-leider Ruud Luteijn. Dennis Tukker schoot uit één van die vrije trappen De Meeuwen op voorsprong. Kansjes voor Bjorn Francke en Beaudoin Haeck leidden daarna niet tot de 1-1. Na de pauze pakte Serooskerke het beter aan. Uit een corner van Alex Jobse kopte Jorden Louwerse na een uur spelen de 1-1 binnen. Daarna redde Seroos-keeper Jordy Suurmond nog fraai op een afstandsschot van Kevin Janse.

Walcheren-FC Axel 1-1: Het duel uit de onderste regionen leverde geen winnaar op. FC Axel had voor rust de beste kansen, maar verder dan een afgekeurde goal kwam de Zeeuws-Vlaamse formatie niet. Walcheren-speler Mark van der Eijk claimde in de tweede helft een treffer, maar de scheidsrechter Alvarez vond niet dat de bal de lijn gepasseerd had. Uit een strafschop kwam FC Axel daarna via Wouter Verbraeken op voorsprong, maar vlak voor het einde van de wedstrijd haalde Van der Eijk met zijn treffer alsnog zijn gram voor de thuisploeg van trainer Anthony Orprecio.

Hellevoetsluis-SSV’65 1-0: ,,Een zwaarbevochten en onverdiende overwinning. SSV heeft zeker meer verdiend’', sprak Edwin Boogaard namens Hellevoetsluis. In de zesde minuut schoot Gaultier Obiango van afstand raak en bezorgde de ploeg van trainer Pim Bruins zo een vroeg domper. Toch ging zijn ploeg goed om met de tegenvaller. De Goese ploeg nam het heft in handen en hield de druk er goed op bij Hellevoetsluis. Toch leidde dat niet tot heel veel uitgespeelde kansen, maar het was in het sportieve duel regelmatig billenknijpen voor de thuisploeg.