Volledig scherm
Yarick Dorst, hier nog in het shirt van zijn vorige club Bruse Boys. © Dirk-Jan Gjeltema

Yarick Dorst schiet Barendrecht naar belangrijke zege

VIDEOBARENDRECHT - Voetballer Yarick Dorst was zaterdag de grote man bij zijn club Barendrecht. De middenvelder uit Bruinisse maakte de enige goal namens de tweededivisionist in het duel met concurrent Jong Almere City: 1-0. Koploper AFC, waar de Zeeuw Thomas van den Houten op de bank zat, verloor de topper tegen IJsselmeervogels met 2-3.

Dorst kreeg bij Barendrecht een basisplaats van de nieuwe trainer Jack van den Berg, de opvolger van de eind vorig jaar ontslagen Albert van der Dussen. De jonge Zeeuw betaalde het vertrouwen van zijn trainer kort na rust uit.

Met zijn traptechniek heeft Dorst een sterk wapen in huis. Die etaleerde hij in de 48ste minuut, bij een vrije trap. In eerste instantie strandde de inzet nog, maar in de rebound schoot de Zeeuw de bal alsnog tegen de touwen.

Daarmee bleek Dorst na negentig minuten het goudhaantje van Barendrecht. De club, die na zeventien duels teleurstellend vijftiende staat, deed daarmee goede zaken. Het kwam door de zege op zeventien punten, dat zijn er evenveel als tegenstander Jong Almere City. De Flevolanders hebben alleen een beter doelsaldo en staan een plaatsje hoger.

Topper

De ploeg van Thomas van den Houten was minder fortuinlijk. De koploper verloor door een tegentreffer in blessuretijd van nummer twee IJsselmeervogels. De Amsterdammers waren daarvoor nog twee keer teruggekomen van een achterstand, maar hadden niet meer genoeg tijd om dat kunstje voor de derde keer te flikken. Van den Houten, die met een blessure kampte, bleef op de bank.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement