Yannick But schiet Zeelandia Middelburg naar finale tegen effectief Vlissingen

videoNIEUWDORP - Zaterdagmiddag ging de 33ste editie van de Borsele Sloepoort Cup van start met de wedstrijden in categorie A. Op een winderig sportpark Nieuwdorp versloeg Zeelandia Middelburg een tam Arnemuiden (0-1). Eersteklasser VC Vlissingen had geen kind aan Oostkapelle (0-5).

Arnemuiden-Zeelandia Middelburg 0-1: De wedstrijd kabbelde voort, alvorens Yannick But iedereen na 35 minuten wakker schudde. Hij passeerde met een loepzuivere volley Arnemuiden-keeper Raeven Buckley (0-1) en zorgde zo voor het enige hoogtepunt van de wedstrijd. Eindstand 0-1.

Oostkapelle-VC Vlissingen 0-5: Vlissingen degradeerde afgelopen seizoen uit de hoofdklasse en wil zich dit jaar revancheren. De club doet dat met een nieuwe trainer (Kevin Hollander) en een rits aan nieuwe spelers. Vlissingen gaf tien minuten voor de rust flink gas. Joran Maliepaard zorgde voor de eerste twee treffers, verdediger Renzo Roemeratoe bepaalde de ruststand met een fabelachtig doelpunt op 0-3. Vijf minuten na de hervatting kopte Menancio Weeda raak (0-4) en Vjeko Krezo zorgde met een stift voor het slotakkoord. Eindstand 0-5.

Woensdag kruist Zeelandia Middelburg dus de degens met Vlissingen in de finale. Rivalen Arnemuiden en Oostkapelle gaan uitmaken wie derde en vierde worden in categorie A.

Volledig scherm
Renzo Roemeratoe maakte zaterdag één goal namens Vlissingen tegen Oostkapelle tijdens de Borsele Sloepoort Cup. © Paul ten Hacken
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Debuut bij NAC geeft Van Hecke heerlijk gevoel
  PREMIUM

  Debuut bij NAC geeft Van Hecke heerlijk gevoel

  BREDA - Vrijdagavond was het eindelijk zover voor Jan Paul van Hecke. De pas negentienjarige Arnemuidenaar maakte tijdens het duel tussen NAC Breda en Helmond Sport als invaller zijn debuut in het betaalde voetbal. Van Hecke kwam na 78 minuten bij een 4-1-stand binnen de lijnen voor de Spaanse aanvoerder Nacho Monsalve. NAC Breda won de wedstrijd vooral dankzij een sterke eerste helft overtuigend met 5-1 en is de koploper in de Keuken Kampioen Divisie.
 2. VC Vlissingen opent tegen TAC’90, Kloetinge treft oude bekende

  VC Vlissingen opent tegen TAC’90, Kloetinge treft oude bekende

  VLISSINGEN - De KNVB heeft nu ook het competitieprogramma voor de Zeeuwse amateurclubs die in de hoofdklasse of lager spelen bekendgemaakt. Zondag-eersteklasser VC Vlissingen opent de competitie op zondag 22 september met een thuiswedstrijd tegen TAC’90 uit Den Haag. Een week later gaat de ploeg van trainer Kevin Hollander gaat een week later op bezoek bij DHC in Delft. Beide clubs troffen elkaar drie jaar geleden in de hoofdklasse.