Yannick But schiet Zeelandia Middelburg naar finale tegen effectief Vlissingen

videoNIEUWDORP - Zaterdagmiddag ging de 33ste editie van de Borsele Sloepoort Cup van start met de wedstrijden in categorie A. Op een winderig sportpark Nieuwdorp versloeg Zeelandia Middelburg een tam Arnemuiden (0-1). Eersteklasser VC Vlissingen had geen kind aan Oostkapelle (0-5).

Arnemuiden-Zeelandia Middelburg 0-1: De wedstrijd kabbelde voort, alvorens Yannick But iedereen na 35 minuten wakker schudde. Hij passeerde met een loepzuivere volley Arnemuiden-keeper Raeven Buckley (0-1) en zorgde zo voor het enige hoogtepunt van de wedstrijd. Eindstand 0-1.

Oostkapelle-VC Vlissingen 0-5: Vlissingen degradeerde afgelopen seizoen uit de hoofdklasse en wil zich dit jaar revancheren. De club doet dat met een nieuwe trainer (Kevin Hollander) en een rits aan nieuwe spelers. Vlissingen gaf tien minuten voor de rust flink gas. Joran Maliepaard zorgde voor de eerste twee treffers, verdediger Renzo Roemeratoe bepaalde de ruststand met een fabelachtig doelpunt op 0-3. Vijf minuten na de hervatting kopte Menancio Weeda raak (0-4) en Vjeko Krezo zorgde met een stift voor het slotakkoord. Eindstand 0-5.

Woensdag kruist Zeelandia Middelburg dus de degens met Vlissingen in de finale. Rivalen Arnemuiden en Oostkapelle gaan uitmaken wie derde en vierde worden in categorie A.

Volledig scherm
Renzo Roemeratoe maakte zaterdag één goal namens Vlissingen tegen Oostkapelle tijdens de Borsele Sloepoort Cup. © Paul ten Hacken
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Overwinning Hoek kost toch nog heel veel kracht
  DERDE DIVISIE/VIDEO

  Overwin­ning Hoek kost toch nog heel veel kracht

  RIJSSEN – Toen Roycel James na 51 minuten uit een vrije trap de 0-3 binnenschoot, leek er geen vuiltje aan de lucht voor Hoek. De ploeg van Lieven Gevaert leek Excelsior’31 eenvoudig over de knie te leggen, maar kwam uiteindelijk nog bedrogen uit. De thuisploeg kwam terug tot 2-3 en was na de rode kaart voor Michel Gerritsen Mulkes zelfs nog dicht bij de gelijkmaker. Die viel niet, dankzij een fantastische reflex van doelman Jordi de Jonghe.
 2. Yerseke kan het karwei niet afmaken tegen koploper
  video / TWEEDE KLASSE E

  Yerseke kan het karwei niet afmaken tegen koploper

  VLISSINGEN - Halverwege leek Yerseke met een 2-0-voorsprong nog op weg naar een stunt tegen koploper Nieuwenhoorn, maar de bezoekers zorgden er met drie goals na rust voor dat Yerseke toch met lege handen achter bleef. Oostkapelle/Domburg sloot de Walcherse derby met Arnemuiden (3-2) winnend af en Bruse Boys pakte drie punten in ‘s-Heer Arendskerke. MZC’11 won thuis met 2-1 van DBGC, waardoor de Zierikzeese ploeg oprukte naar de derde plaats op de ranglijst.