Het eerste elftal van Wolfaartsdijk in 1947, bij de opening van het sportpark waar de club nu nog steeds speelt. Op deze plek ligt nu het kunstgrasveld. Op de foto links met hoed in de hand medeoprichter. Piet Kik. En staand, derde van rechts Johannes van Waarde die als enige Wolphaartsdijk met ph op zijn shirt heeft staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Het eerste elftal van Wolfaartsdijk in 1947, bij de opening van het sportpark waar de club nu nog steeds speelt. Op deze plek ligt nu het kunstgrasveld. Op de foto links met hoed in de hand medeoprichter. Piet Kik. En staand, derde van rechts Johannes van Waarde die als enige Wolphaartsdijk met ph op zijn shirt heeft staan. © archief Arjan Katsman

Wolfaartsdijk of Wolphaartsdijk? VV Oostkerke was makkelijker geweest

WOLPHAARTSDIJK - Met een jaar vertraging viert voetbalvereniging Wolfaartsdijk dit weekeinde het 75-jarig bestaan. In een handzaam boekwerk getiteld ‘Kroniek van een dorpsvereniging’ heeft clubman Gerry Kloosterman het wel en wee van de club beschreven. Drie highlights: een geanimeerde oprichter, een lettergevecht en een bijna-stunt tegen Spakenburg.