Volledig scherm
Oostburg (rood-zwart) speelt volgend seizoen ook in de vierde klasse, © Camile Schelstraete

Woest slotoffensief helpt Oostburg ook niet verder tegen Victoria'03: 2-1-verlies

OUDENBOSCH – Oostburg is tot het gaatje gegaan, maar speelt volgend seizoen ‘gewoon’ weer in de vierde klasse. In de halve finale van de nacompetitie verloor de ploeg van trainer David Almekinders maandag met 2-1 bij Victoria’03.

Halverwege zag het er nog zo rooskleurig uit voor de Zeeuws-Vlaamse formatie. In de 34ste minuut opende – wie anders – Arjen Versluys de score. De clubtopscorer haalde van buiten het strafschopgebied uit en de keeper van Victoria’03 had het nakijken.

Na de pauze ging het tussen de 66ste en 71ste minuut mis. Eerste zorgde Sjoerd Renne voor de gelijkmaker en vijf minuten later had Oostburg-goalie Catsburg geen antwoord op de inzet van Björn Verwater. En toen was het plots 2-1 voor Victoria’03.

Wat Oostburg vervolgens ook probeerde, de bal wilde er niet meer in. Versluys kopte op de lat, een doelpunt werd afgekeurd, in de tiende (!) minuut van de blessuretijd kwam Timo Bertens net tekort om een voorzet binnen te schieten. En na 13 minuten extra tijd was het afgelopen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Spelers Goes trokken al snel conclusie: geen klik
  PREMIUM

  Spelers Goes trokken al snel conclusie: geen klik

  GOES - Op het moment dat de naam van Ruud Pennings rond zong bij Goes waren er direct twijfels. Was hij wel de juiste persoon om Rogier Veenstra – die naar ASWH vertrok – op te volgen? De ‘zorgen’ werden geuit richting het bestuur. Toen Jurriaan van Poelje (Baronie) en Jasper de Muijnck (ex-Kozakken Boys) niet haalbaar bleken, werd de Vlissinger alsnog aangesteld. Maar hoewel Goes het hoofdtoernooi van de KNVB-beker haalde (dinsdag 29 oktober volgt het treffen met SC Cambuur), verliep de competitiestart moeizaam. De formatie behaalde vier punten uit acht duels en vindt zichzelf terug op de voorlaatste plaats in de derde divisie. Dinsdag stapte Pennings op.
 2. Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen
  PREMIUM

  Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen

  BARENDRECHT - Na iets meer dan een kwartier voetballen, keek Yarick Dorst zaterdagmiddag enigszins vertwijfeld richting het scorebord. De cijfers waren hard en veelzeggend: 0-3. Ook tegen Hoek had Barendrecht zaterdag weinig in te brengen en verloor uiteindelijk met 0-4. Voor de derdedivisionist was het de vijfde nederlaag van het seizoen, waardoor het opnieuw moet vrezen dat het degradatievoetbal gaat spelen. ,,Dit hebben we vorig seizoen helaas ook al meegemaakt’’, aldus Dorst.