Volledig scherm
Willemijn Bouwens na haar eerste EK-eindoverwinning, met Oranje onder 19. © TOP Arnemuiden

Willemijn Bouwens heeft haar tweede Europese titel binnen

PROSTĚJOV - Korfbalster Willemijn Bouwens is met Oranje onder 21 Europees kampioen geworden. In de finale was Nederland zaterdag met 12-21 te sterk voor rivaal en titelverdediger België.

Bouwens was reserve bij de Nederlandse talenten in de finale. Vanaf de bank zag ze dat België de score opende. Tot 6-6 ging het echter gelijk op, maar daarna forceerde Nederland een ruimere marge. Halverwege stond het 6-11.

Na de pauze gaf Oranje de voorsprong geen moment meer uit handen. Het liep uiteindelijk uit naar een vrij ruime 12-21-overwinning. Voor Bouwens betekende dat haar tweede Europese titel. De speelster van TOP Arnemuiden won eerder met Oranje onder 19 al eens het EK.

  1. ‘Als je nu nog wisselspeler bent bij VC Vlissingen, moet je je zorgen maken’
    voetbal vodcast

    ‘Als je nu nog wisselspe­ler bent bij VC Vlissingen, moet je je zorgen maken’

    VLISSINGEN - Met slechts twaalf spelers reisden de voetballers van VC Vlissingen gisteren af naar Rijpwetering voor het duel met ROAC. De door blessures en schorsingen geplaagde selectie van Kevin Hollander nam drie punten mee door een doelpunt van Thomas de Rijke (0-1). ,,Als er zo weinig spelers beschikbaar zijn en je dan nog wissel staat, moet je je als speler zorgen maken” zegt Barry van der Hooft in de Voetbal Vodcast van deze week.