Volledig scherm
Kloetinge-aanvoerder Jaap Esser in duel met Khalid El Hattach tijdens de laatste editie van het toernooi om de Borsele Sloepoort Cup. © Johan van der Heijden

Wie neemt het tegen wie op in de strijd om de Borsele Sloepoort Cup?

NIEUWDORP - De twintig deelnemende clubs weten op dinsdagavond 28 maart wie ze in de eerste wedstrijd op het toernooi om de Borsele Sloepoort Cup treffen. Dat toernooi - traditioneel in de voorbereiding op het komende seizoen - staat gepland in de week van zaterdag 19 tot en met zaterdag 26 augustus.

Tijdens een sponsoravond, met Eddie Bogaert als presentator en ex-profwielrenner Johnny Hoogerland als gast, wordt daar voor geloot in het clubgebouw van Nieuwdorp. 

De uitslag van die eerste wedstrijd is bepalend voor het verdere verloop van het toernooi. In de tweede wedstrijd nemen de winnaars van die wedstrijden het namelijk tegen de winnaars op en de verliezers tegen de verliezers. Later volgen finalewedstrijden.

De twintig clubs zijn verdeeld over vijf poules, waarvan één 'superpoule' met Goes, Kloetinge, de zondagploeg van Vlissingen en een nog vast te leggen vierde team. Hieronder de volledige poule-indeling:

Superpoule: Vlissingen (zon), Goes, Kloetinge en onbekend.
Poule A: De Meeuwen, DwO'15, GPC Vlissingen, Patrijzen.
Poule B: Nieuwdorp, Nieuwland, Walcheren, Luctor Heinkenszand.
Poule C: Oostkapelle, Vlissingen (zat), Dauwendaele, Terneuzen.
Poule D: RCS, Zeeland Sport, Yerseke, WHS.

  1. KNVB wint internationaal advies in over 'Zaak FC Lisse-Hoek'

    KNVB wint internationaal advies in over 'Zaak FC Lisse-Hoek'

    HOEK - De KNVB heeft over de 'Zaak FC Lisse-Hoek' advies ingewonnen bij de adviesgroep spelregels veldvoetbal en de internationale spelregelcommissie IFAB (International Football Association Board). Bij Hoek waren ze donderdag in de veronderstelling dat de zaak door de KNVB was overgedragen aan de aanklager betaald voetbal. ,,We denken dat ze dat bij Hoek verkeerd geïnterpreteerd hebben'', zei een woordvoerder van de KNVB.