Volledig scherm
De Griekse voetballer Vagelis Spirou. © Marcelle Davidse

Wemeldinge maakt al snel kennis met Grieks 'mannetje' Spirou

CADZAND - De eerste maanden van de Griek Vagelis Spirou (19) in de hoofdmacht van zaterdag-vierdeklasser Wemeldinge zijn niet onopgemerkt voorbij gegaan. ",Op de training vliegen er weleens woorden uit waar ik niet van weet wat ze betekenen'', lacht trainer Nels Rijvers. "En toch weet ik wat hij bedoelt.'' Spirou is namelijk een mannetje, zoals voetballers met bravoure kunnen worden aangemerkt.

Bij zijn basisdebuut tegen Hansweertse Boys (0-3-zege) scoorde hij twee keer, in een duel met Nieuwland stond hij volgens Rijvers al eens "zeker zeven keer buitenspel''.

"We praten namelijk nog voornamelijk Engels tegen hem. En buitenspel weet ik wel, dat is offside. Maar een buitenspelval is dan al lastiger uit te leggen.''

Zuid-Europese invloeden
Anderhalf jaar geleden liet Spirou zijn geboorteland Griekenland achter zich. Dat deed hij in naam van de liefde. De Wemeldingse Mandy Bezuijen stal zijn hart in Corfu en het stel verkoos het dorpje aan de Oosterschelde als uitvalsbasis boven het eiland in de Ionische Zee. Afgelopen zomer zette hij die keuze kracht bij door zich in te schrijven bij, waar ze blij zijn met de 'Zuid-Europese invloeden'.

"Hij heeft de Griekse cultuur meegebracht naar Wemeldinge'', vindt Rijvers. "Het is pingelen, lopen met de bal, die dan verliezen en dan blijven staan. Maar het is ook temperament. Hij was helemaal niet blij dat hij tegen Cadzand (afgelopen zaterdag) niet mocht starten. Dat fanatieke vind ik mooi. Ik ben hartstikke blij dat we hem erbij hebben, maar hij heeft veel concurrentie.''

Lees in de papieren PZC van donderdag, digitaal of via Blendle meer over Vagelis Spirou.