Volledig scherm
Rick van Drongelen (midden) in actie namens Jong Oranje. © Pro Shots/Lars Smook

Weg naar volgend EK bekend voor Van Drongelen en Jong Oranje

NYON - Jong Oranje, waar de Axelse verdediger Rick van Drongelen een vaste kracht is, weet welke ploegen het onder zich moet houden om zich te plaatsen voor het EK van 2021 in Hongarije en Slovenië. Dinsdagmiddag vond in het Zwitserse Nyon de loting plaats.

Van Drongelen - mits dan nog bij de ploeg - en Jong Oranje beginnen op 10 september 2019 met een thuiswedstrijd tegen Cyprus. Op vrijdag 11 november komt Portugal vervolgens naar Nederland. De andere tegenstanders in de kwalificatiereeks zijn Noorwegen, Wit-Rusland en Gibraltar.

De nummers één van iedere kwalificatiepoule plaatsen zich rechtstreeks voor het eindtoernooi in Hongarije en Slovenië. De beste nummers twee spelen in play-offs tegen elkaar om alsnog een ticket te bemachtigen. Voor het EK van komend jaar plaatsten Van Drongelen en Jong Oranje zich niet.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sven de Wilde uit Hulst schudt de spieren van de internationals van Guinee los
    PREMIUM

    Sven de Wilde uit Hulst schudt de spieren van de internatio­nals van Guinee los

    HULST - Terwijl het zonnetje het bezoek aan het terras al zeer aangenaam maakt, gaat ook de lach op zijn gezicht nog wat extra schijnen. Plots een appje van Ibrahima Traoré. Traoré, aanvoerder van Guinee en aanvaller bij het Duitse Borussia Mönchengladbach. ,,Kijk, ook dit dan weer hé. Het hele avontuur; ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven”, zo vat de 25-jarige Sven de Wilde zijn verhaal samen.