Volledig scherm
Met drie doelpunten had Nick van Belois een groot aandeel in de 7-1-zege van Groede. © Camile Schelstraete

Weer zevenklapper voor nieuwe koploper Groede

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - Na de tweede 7-1-overwinning op rij in een thuisduel, ditmaal tegen Koewacht, mag Groede zich koploper noemen in de vierde klasse A van het zondagvoetbal. Ietwat geflatteerd, mede dankzij de afgelasting van de topper tussen Clinge en Breskens, maar feit is wel dat de ploeg van André de Nooijer een prima seizoensstart kent.

Oostburg herstelde zich van de nederlaag van vorige week via een 5-2-zege in Biervliet. De tegenstander van vorig weekeinde, IJzendijke, leek op weg naar een overwinning op Hulsterloo, maar verloor via twee treffers van Dim de Waal met 3-2. Ook Sluis léék op weg naar de tweede driepunter, maar gaf bij RIA W een 4-1-voorsprong uit handen (4-4).

Biervliet-Oostburg 2-5: Zijn ploeg bleef ook in het derde duel puntenloos, maar desondanks bleef Mario de Fouw optimistisch. ,,We hebben nu met Breskens, Clinge en Oostburg drie titelkandidaten, gehad en zijn niet echt kansloos geweest.‘’ Hij zag hoe zijn ploeg na de 0-1 van Arjen Versluijs langszij kwam via Brian Wesbeek: 1-1. Na de 1-2 en 1-3 van Mattijs en Jochem van der Meulen bracht Rayane Buzeijn met de 2-3 de spanning weer terug. Dezelfde speler liet een kans op 3-3 liggen, waarna opnieuw Arjen Versluijs en Jochem van der Meulen de wedstrijd beslisten: 2-5.

RIA W-Sluis 4-4: Binnen 25 minuten stond het 0-3 door treffers van Marnick Missiaen, Lodewijk van Keeken en Jens Pyfferoen. ,,Dan ben je klein als trainer‘’, aldus de trainer van de thuisploeg, Arno Verlinde. Na de 1-4 van Pyfferoen deed Tollenay Sahin nog voor de thee wat terug: 2-4. Met de wind in de rug drong RIA W sterk aan en kwam via Kjell Schalken en Guneyt Gursun op gelijke hoogte: 4-4. ,,Hierna verzuimden wij het af te maken, waardoor ik toch wat teleurgesteld ben na deze 4-4.‘’

Groede-Koewacht 7-1: Net als twee weken geleden scoorde Groede voor rust slechts één keer. Het was Nick van Belois die na de 0-1 van Marc de Volder de stand weer in evenwicht bracht: 1-1. De tweede helft liet een veel sterkere thuisploeg zien, mede dankzij een snelle tweede treffer van Nick van Belois: 2-1. Koewacht ging risico's nemen en dit leverde de ene na de andere kans op voor Groede. Met 7-1 via treffers van Bart van den Hemel, opnieuw Van Belois, Joran Hennekeij, Ciske Menue en Kevin Martens kwam Koewacht er nog genadig vanaf: 7-1.

Hulsterloo-IJzendijke 3-2: De bezoekers leken na het goede resultaat van vorige week tegen Oostburg op weg naar de tweede overwinning tegen Hulsterloo. De thuisploeg opende nog wel de score via Nathan van de Walle (1-0), maar nog voor rust bogen Djerro de Letter en Colin Fenijn (strafschop) dit om in 1-2. Het was Dim de Waal die met twee treffers Hulsterloo, dat doelman Roy Cremers voor onderzoek naar het ziekenhuis zag gaan, alsnog de winst bezorgde: 3-2.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement