MOC'17 (witte shirts) en Terneuzen maken zich op voor hun onderlinge duel.
Volledig scherm
MOC'17 (witte shirts) en Terneuzen maken zich op voor hun onderlinge duel. © PZC

Weer stapt trouwe tegenstander van Zeeuwse clubs over naar zaterdagvoetbal

VLISSINGEN - Voetbalclub MOC’17 uit Bergen op Zoom stapt volgend seizoen over naar het zaterdagvoetbal.

De Bergse club speelt momenteel nog in de derde klasse van het zondagvoetbal in dezelfde klasse als Terneuzen, HVV’24, Philippine en Steen. Jarenlang speelt de ploeg op zondag al wedstrijden tegen Zeeuwse clubs.

MOC’17 is de volgende in een steeds langer worden rij clubs uit West-Brabant die met hun prestatieve eerste elftal op zaterdag gaan spelen. Eerder maakten Internos (Etten-Leur), Alliance (Roosendaal) en FC Bergen die stap al.

In Zeeland vond eerder al een massale uittocht van zondag naar zaterdag plaats met clubs als RCS, Lewedorpse Boys, De Noormannen, Domburg, Vosmeer en Patrijzen.

Bij MOC'17 waren deze eeuw verschillende Zeeuwse trainers actief, zoals Ronald van Oeveren, Romeo van Aerde en vorig seizoen Ardian Lekaj nog.

  1. Bootcampinstructeur Joost Thoonen zet families nu online aan tot sporten

    Bootcampin­struc­teur Joost Thoonen zet families nu online aan tot sporten

    BIGGEKERKE - Niet alleen de competitieve sporters zitten thuis vanwege de maatregelen die zijn ingevoerd tegen de verspreiding van het coronavirus. Ook veel recreanten hebben momenteel een gedwongen pauze. Natuurlijk, een rondje lopen of fietsen kan nog steeds. Maar sporten in groepen is er even niet meer bij. Of toch wel? J0ost Thoonen van Active Lifestyle Club Middelburg geeft zijn bootcamps nu online en dat blijkt een groot succes.