De Meeuwen (groene shirts) werd eerste in de B-categorie van de Borsele Sloepoort Cup.
Volledig scherm
De Meeuwen (groene shirts) werd eerste in de B-categorie van de Borsele Sloepoort Cup. © Lex De Meester

Weer BSC-succes voor De Meeuwen, negentien goals in Terneuzen

VLISSINGEN - Het was zaterdag in Zeeland de dag van de vriendschappelijke toernooien. In vrijwel alle windstreken stond er een voetbalevenement op het programma. Zo was er de finaledag van het BSC-toernooi en de ING Cup. Een overzicht.

Borsele Sloepoort Cup

De Meeuwen won de laatste twee edities van de Borsele Sloepoort Cup en sloeg ook toe tijdens de eerste editie van het BSC-toernooi in de nieuwe vorm. De ploeg eindigde als eerste in de B-categorie, door RCS in de finale te verslaan. Serooskerke versloeg VCK in de strijd om plek drie.

Ook werd er zaterdag gestreden om de eindzege in de C-categorie van het BSC-toernooi. Die eer was weggelegd voor MZVC. DwO'15 werd tweede, Patrijzen derde en de zaterdagtak van VC Vlissingen moest het doen met plek vier.

ING Cup

Terneuzense Boys scoorde erop los tijdens de eigen ING Cup en schreef het toernooi ook op zijn naam. Midweeks was FC Axel al met 5-1 verslagen, een duel met zes doelpunten dus, en zaterdag vielen er nog meer goals te noteren.

Philippine, dat donderdag met 3-1 van Hontenisse had gewonnen, was de opponent in de finale. De ploegen maakten er een vermakelijke pot van, met veertien goals. Het werd namelijk 9-5 voor Terneuzense Boys. De 3-2-zege van Axel op Hontenisse bracht het dagtotaal op negentien goals.

Zeeland Assurantiën Toernooi

Ook voor Luctor Heinkenszand was er succes op eigen veld. De ploeg van trainer Giovanni Siereveld schreef het eigen Zeeland Assurantiën Toernooi op zijn naam. In de finale werd Wemeldinge met 3-1 verslagen. Plek drie was voor 's-Heer Arendskerke, dat met 4-2 won van Hoedekenskerke/Kwadendamme.

Grevelingentoernooi

Geen Zeeuwse winnaar in Bruinisse, waar het Grevelingentoernooi werd gehouden. Het Zeeuwse succes, in dit geval het succes van SSV'65, duurde tot de finale. Daarin moest de ploeg uit Goes buigen voor een ploeg van buiten de provincie. Roda Boys Bommelerwaard uit het Gelderse Aalst nam de hoofdprijs mee naar huis.

Eendrachtcup

Op het eiland Tholen was er geen ruimte voor ploegen van buiten de provincie. Daar namen vijf plaatselijke voetbalclubs het tegen elkaar op. WHS bleek de sterkste, Noad'67 werd tweede, Smerdiek derde, SPS vierde en Stavenisse vijfde en laatste.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement