Volledig scherm
Menancio Weeda © Paul ten Hacken

Weeda breekt sleutelbeen, El Hattach is zondag wel inzetbaar bij VC Vlissingen

VLISSINGEN - Voor Menancio Weeda zit het voetbalseizoen erop. De middenvelder van VC Vlissingen moest donderdagavond in de heenwedstrijd tegen Jong FC Den Bosch (1-3-verlies) na 32 minuten geblesseerd naar de kant. Weeda ging een duel aan met een speler van de Brabantse opponent, gleed uit en kwam daardoor hard in botsing met zijn tegenstander. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat hij zijn sleutelbeen heeft gebroken.

Zondag, tijdens de return in stadion De Vliert in Den Bosch, kan trainer Ruud Pennings ook niet beschikken over Yves Nyemb. De centrumspits liep eind april, in het bekerduel met Hoek, een knieblessure op. Nyemb heeft daar nog steeds last van en liet donderdagavond weten dat de kans aanwezig is dat hij dit seizoen niet meer in actie kan komen. Achter het meespelen van Roycel James staat een vraagteken. De centrale verdediger kreeg donderdagavond last van zijn lies en ging daarom na 68 minuten naar de kant.

Tegenover het blessureleed bij VC Vlissingen staat de terugkeer van Khalid El Hattach. De creatieve middenvelder landde vrijdagochtend op Schiphol, nadat hij de afgelopen twee maanden als zaalvoetballer actief was in Indonesië. Samen met coach Hicham Benhammou uit Tholen werd El Hattach landskampioen met Vamos FC Mataram. Zondag werd Permata Indah Manokwari in de finale van de play-offs met 8-3 verslagen. 

El Hattach is topfit, omdat hij in Indonesië vrijwel iedere dag trainde. Nu het zondag voor Vlissingen - na de 3-1-nederlaag van donderdag - alles of niets is lijkt de kans groot dat Ruud Penning meteen weer een beroep doet op El Hattach. De middenvelder speelde op zondag 12 maart zijn laatste wedstrijd voor Vlissingen. Op bezoek bij Gemert won de Walcherse zondag-hoofdklasser mede dankzij één goal van El Hattach die middag met 0-4. Voor zo'n uitslag willen ze bij Vlissingen dit weekend meteen tekenen.