Volledig scherm
© PZC

Walcheren piekt en MZVC piekert bij herstart

RUDESTATSMZVC trok de lijn van de laatste jaren door. Winnend uit de winterstop komen is de Middelburgse club niet gegund. In 2009 won MZVC voor het laatst bij de herstart van de competitie. Destijds werd op 24 januari Apollo’69 met 4-2 verslagen in de vierde klasse. Maar sindsdien…

Sindsdien is het kommer en kwel als het winterreces erop zit. Van de negen wedstrijden die volgden gingen er zeven verloren en werden er twee gelijkgespeeld. De 3-0-nederlaag van zaterdag tegen Hoedekenskerke kwam dus niet echt als een verrassing.

In het huidige amateurvoetbal heeft MZVC de langst lopende reeks (zie tabel onderaan). Eén kanttekening daarbij: Terhole heeft momenteel in het standaardvoetbal een reeks van dertien eerste-duels-na-de-winterstop zonder zege. Maar die serie is onderbreken in 2004-2007 én dit seizoen omdat de club nu bij de reserves speelt.

MZVC had de leiding kunnen delen als Spui zaterdag zijn herstart had verprutst. Dat gebeurde echter niet, want de Zeeuws-Vlaamse dorpsclub won op eigen veld met 2-0 van Kwadendamme. Daarmee kwam een einde aan een reeks van acht openingsduels zonder zege (5V-3G). Jammer voor MZVC.

Aan de andere kant van het spectrum staat Walcheren. De Vlissingse derdeklasser won zaterdag met 5-0 van Lewedorpse Boys en bleef daarmee voor het zevende jaar op rij opgeslagen in het eerste competitieduel van het jaar. Rillandia had eenzelfde reeks, maar verloor zaterdag van Tholense Boys.

Volledig scherm
© Rudy Boogert
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sven de Wilde uit Hulst schudt de spieren van de internationals van Guinee los
    PREMIUM

    Sven de Wilde uit Hulst schudt de spieren van de internatio­nals van Guinee los

    HULST - Terwijl het zonnetje het bezoek aan het terras al zeer aangenaam maakt, gaat ook de lach op zijn gezicht nog wat extra schijnen. Plots een appje van Ibrahima Traoré. Traoré, aanvoerder van Guinee en aanvaller bij het Duitse Borussia Mönchengladbach. ,,Kijk, ook dit dan weer hé. Het hele avontuur; ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven”, zo vat de 25-jarige Sven de Wilde zijn verhaal samen.