Volledig scherm
© PZC

Wachten van Kloetinge na 94 duels beloond

RUDESTATSVoor de eerste keer onder Marcel Lourens heeft Kloetinge zaterdag vijf keer gescoord in een competitiewedstrijd (5-1 tegen Heerjansdam). Dat klinkt wellicht niet zo speciaal, maar onder zijn voorganger Arie van der Zouwen is dat Kloetinge nimmer gelukt.

De laatste keer dat Kloetinge in competitieverband vijf keer scoorde, dateert van bijna vier jaar geleden. Op 22 maart 2014 won Kloetinge in de hoofdklasse met 5-0 van Heinenoord. Onder de regie van Diederik Hiensch maakte Bart Deprez (nu bij Smitshoek) na rust een zuivere hattrick (van 2-0 naar 5-0).

Ook dáárvoor was het lang geleden dat Kloetinge er vijf maakte in de competitie. In september 2010 gebeurde dat, op bezoek bij DTS’35, onder Cees Houtepen in de eerste klasse. Zowel Mark Schuit als Daan Esser scoorde in die wedstrijd twee keer.

De laatste keer was dus in maart 2014, concreter: 94 duels geleden. In die tussenliggende periode maakte Kloetinge in meer dan de helft van de gevallen maximaal één goal. En vier keer scoren in één competitiewedstrijd was de club ook maar vier keer gegeven. Zaterdag was dus best bijzonder.

Dat het tegen Heerjansdam gebeurde, past ook in een reeks. De zege van zaterdag betekende dat Kloetinge voor de zevende keer op rij ongeslagen bleef tegen de voormalige zaterdagkampioen van Nederland (1989). Vijf keer won Kloetinge, twee keer werd het gelijk. Kloetinge verloor voor het laatst in september 2010.

Volledig scherm
© Rudy Boogert

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement