Volledig scherm
© Johan Van Der Heijden

Waarom is inkrimpen derde divisies gunstig voor Goes?

VLISSINGEN - De derde divisies bestaan volgend voetbalseizoen uit zeventien in plaats van achttien clubs. Dit heeft te maken met het terugtrekken van verschillende belofteteams uit de voetbalpiramide, zo bevestigt de KNVB.

Voor Goes kan dat wel eens gunstig uitpakken. De Zeeuwse zondag-derdedivisionist wil volgend seizoen graag in de zaterdagse derde divisie uitkomen. Dat kan alleen als er een overschot van zondagclubs op dit niveau is.

Op dit moment zijn er al zeker zeventien zondagclubs met een plaats in de derde divisie. Daar kan er komend weekeinde nog één bijkomen als zondagclub Gemert in de nacompetitiefinale wint van zaterdagclub Staphorst.

In de derde divisie op zaterdag zijn nog drie open plekken (zie illustratie). Eén van die plekken kan ingevuld worden door Staphorst, mits het van Gemert wint. Voor de andere twee plaatsen komen dan de twee overgebleven Jong-teams (ADO Den Haag en Almere City) in aanmerking, maar ook Goes en VVSB die beide hebben aangegeven in de zaterdagse derde divisie te willen uitkomen.

Behalve Gemert-Staphorst staan ook nog de nacompetitiefinales OJC Rosmalen-Hoogland (beide zondagclubs) en Sparta Nijkerk-Volendam (beide zaterdagclubs) gepland.

Volledig scherm
Teams in de derde divisie. © Rudy Boogert
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement