Volledig scherm
Yannick Ekangamene en Waarde waren zaterdag met 0-8 te sterk voor Hansweertse Boys. © Johan Van Der Heijden

Waarde heeft een makkelijke middag bij Hansweertse Boys

VIERDE KLASSE BVLISSINGEN - Koploper Duiveland won in de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal relatief eenvoudig met 6-0 van Rillandia. FC De Westhoek was met 1-4 te sterk voor Brouwershaven en die eindstand stond ook op het scorebord bij Stavenisse-Vrederust. 

Waarde versloeg hekkensluiter Hansweertse Boys met maar liefst 0-8 en SPS pakte drie punten bij DwO’15: 0-3. WIK’57 ging nipt met 2-1 onderuit bij VVC’68. De wedstrijd tussen Vosmeer en SKNWK werd afgelast.

Duiveland-Rillandia 6-0: Het was van beide partijen een slechte pot voetbal. Gedurende de wedstrijd lukte het zowel Duiveland als Rillandia niet om de bal langer dan een minuut in de ploeg te houden. Het klassenverschil was op sommige momenten wel aanwezig en Ronald Zwager opende de score. Via een eigen doelpunt van Hans Puik werd het 2-0 voor Duiveland. Luuk van Duijn zorgde voor 3-0 en Dylan van Klinken maakte alweer de honderdste treffer van de koploper dit seizoen. Zwager mikte daarna ook nog de 5-0 en 6-0 raak.

Brouwershaven-FC de Westhoek 1-4: Het balbezit was voor FC de Westhoek, maar die ploeg kwam met een gelukje op 0-1. Luuk Mabelis werkt de bal in eigen doel. Na de ging het een stuk makkelijker bij de bezoekers. Er werd druk op Brouwershaven gezet en Kevin Veerhoek zorgde voor 0-2. Dennis Schuitemaker kreeg in een kort tijdsbestek twee keer geel en zodoende moest FC de Westhoek met tien man verder. Veel veranderde er niet, want Mark de Feiter prikte de 0-3 raak. Kas van der Meer deed nog wat terug, maar De Feiter bracht de marge weer op drie. Brouwershaven kreeg nog een strafschop, die werd echter hoog overgeschoten.

Stavenisse-Vrederust 1-4: De Halsterse formatie boekte een relatief eenvoudige zege. Na 45 minuten spelen stond dan ook al 0-3. Chiel Knoet had er zin in, want hij maakte een onvervalste hattrick. Stavenisse probeerde het wel, maar was niet bij machte om het Vrederust echt lastig te maken. Nadat Lorenzo van Haaften er 1-3 van had gemaakt, pikte Wessel Deusing ook nog zijn doelpuntje mee.

Hansweertse Boys-Waarde 0-8: De thuisploeg zit in de hoek waar de klappen vallen en Waarde deelde een mokerslag uit. Traditiegetrouw heeft Waarde het lastig tegen Hansweertse Boys, maar daar was dit keer geen sprake van. Vanaf elf meter opende Rik Butijn de score en Davey Tolhoek mikte de 0-2 in het doel. De hekkensluiter raakte nog wel de laat. In het tweede bedrijf was Waarde niet meer te houden en liep het over Hansweertse Boys heen. Alfred Szilamer Biro maakte er drie, Butijn prikte er ook nog twee raak en de 0-8 werd gemaakt door aanvoerder Jordy Steketee.

DwO’15-SPS 0-3: Na een gelijkwaardig begin kregen de bezoekers uit Poortvliet wat betere kansen. Uit één van die kansen produceerde Wilmer de Jong de 0-1. SPS kwam na de rust goed uit de kleedkamers en laatste man Edwin Andriesse kopte de 0-2 in het doel. DwO’15 ging op jacht naar de aansluitingstreffer en daardoor kreeg SPS meer ruimte. Jelmer Flikweert gooide de wedstrijd definitief op slot door er 0-3 van te maken.

VVC’68-WIK’57 2-1: De bezoekers speelden de eerste competitiewedstrijd van 2019 en misten meteen een half elftal. Het zat WIK’57 ook niet mee, want in het eerste bedrijf kregen ze geen strafschop en de 1-0 van Nick Bennaars werd gemaakt in buitenspelpositie. VVC’68 was na rust de betere van de twee en Jesper Nuijtemans verdubbelde de score naar 2-0. De aansluitingstreffer van Jeffrey Herfst viel te laat.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement