Volledig scherm
PREMIUM
Wouter Zwackhalen, trainer van WIK’57. Op de achtergrond Steven Seedo van FC De Westhoek. © Dirk Jan Gjeltema

Waar zijn de trainers op Schouwen-Duiveland?

VLISSINGEN - Het was in januari 2016 een opmerkelijk trainersnieuwtje. Duiveland, destijds derdeklasser, koos voor de 68-jarige Zwijndrechtenaar Anne Smit als toekomstig trainer. Leeftijd en reisafstand deden de wenkbrauwen logischerwijs wat fronsen, maar had de club wel zoveel keuze?

Kijk alleen al naar dit seizoen. Alle acht clubs uit Schouwen-Duiveland begonnen met een buitenstaander als trainer. Een lijstje dat inmiddels wel al is opgeheven dankzij Renessenaar Edwin Kriens, die afgelopen november Arie van der Zouwen opvolgde bij MZC’11 (zie onderaan). Een club als WIK’57 koos in de persoon van Wouter Zwackhalen uit Ooltgensplaat zelfs voor een niet-Zeeuw. En dat was ook niet op basis van een groots cv, want Zwackhalen behaalde vorig seizoen met OFB slechts drie punten.

Quote

Als ik de huidige cursus­lijst voor het UEFA C-diploma erbij pak, zie ik er niemand van Schou­wen-Duiveland bijstaan

Adri Franke, bestuurslid bij de VVON (Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland)

Waar de Walcherse en Bevelandse clubs kunnen pronken met jonge trainers als Rogier Veenstra (Goes), Giovanni Siereveld (toekomstig trainer Luctor Heinkenszand), Kevin Hollander (Walcheren) en Pim Bruins (Krabbendijke), hebben ze in Zeeuws-Vlaanderen jonge honden rondlopen als twintiger David Almekinders (Oostburg) en de dertigers Jeroen van den Broeke (RIA Westdorpe) en Mario de Fouw (Biervliet). Maar waar zijn de Schouwse trainers?

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement