Volledig scherm
Steen is al kampioen in de vierde klasse. © Petyer Nicolai

Waar spelen de Zeeuwse clubs in het zondagvoetbal nog voor?

VLISSINGEN - De laatste speelronde in het Zeeuwse amateurvoetbal staat voor de deur. Waar spelen de Zeeuwse clubs in het zondagvoetbal nog voor. De PZC zet het op een rij.

Derde divisie

Promotie: Goes heeft zondag tegen OSS’20 nog één punt nodig om de derde periode te winnen. Bij verlies kan Jong Volendam roet in het eten gooien. Als dat gebeurt, is er nog geen man overboord, mits UNA maar onder Goes blijft in de eindstand.

Hoofdklasse

Degradatie: Vlissingen heeft directe handhaving in eigen hand na de overwinning afgelopen zondag tegen Leonidas. De ploeg staat één punt boven de streep. Een overwinning bij het al uitgespeelde Nuenen is voldoende. Puntenverlies biedt IFC en Leonidas een kans om te passeren. IFC gaat op bezoek bij Unitas, Leonidas treft Halsteren, dat al kan uitbollen richting nacompetitie.

Derde klasse A

Promotie: RBC, Terneuzen en Roosendaal hebben de periodes al binnen. De periode van kampioen Roosendaal wordt overgenomen door de nummer 4 in de eindstand. Dat is nu HVV’24, met één punt voorsprong op VVR. Winnen bij Steenbergen volstaat voor HVV’24.

Degradatie: Clinge moet de nacompetitie in voor lijfsbehoud of speelt zich zondag direct veilig. De ploeg staat nu dertiende en moet twee plaatsen klimmen. Van het doelsaldo moet Clinge het niet hebben. De tegenstander van zondag (Philippine) speelt nergens meer voor.

Staart van dde ranglijst
10. MOC’17 = 29 punten (doelsaldo: -3)
11. Schijf = 28 punten (doelsaldo: -6)
12. Victoria’03 = 27 punten (doelsaldo: -14)
13. Clinge = 26 punten (doelsaldo: -21)
14. SAB = 20 punten (gedegradeerd)

Vierde klasse

Promotie: Achter kampioen Steen is Hontenisse al zeker van de nacompetitie. Oostburg strijdt op twee fronten voor een periodetitel: als koploper in de derde periode en als hoogst eindigende ploeg in de eindstand. Lukt het eerste, dan gaat ook Breskens de nacompetitie in. Als Groede of IJzendijke de laatste periode pakt, dan grijpt Breskens overal naast.

Degradatie: Vogelwaarde is volgend seizoen vijfdeklasser. Biervliet moet het vege lijf via de nacompetitie zien te redden.

Vijfde klasse

Promotie: Sluis gaf het heft richting kampioenschap afgelopen zondag uit handen door thuis te verliezen van concurrent Nieuw-Borgvliet. In punten staan ze gelijk, maar Sluis heeft in doelsaldo zes goals achterstand. Sluis gaat op bezoek bij Graauw, terwijl Nieuw-Borgvliet thuis tegen Hoofdplaat speelt. Wordt Sluis geen kampioen dan speelt het nacompetitie. De andere Zeeuwse vijfdeklassers maken daarop geen kans meer.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement