Volledig scherm
's-Heer Arendskerke speelt zaterdag (weer) voor het kampioenschap. © Ernesta Verburg

Waar spelen de Zeeuwse clubs in het zaterdagvoetbal nog voor?

VLISSINGEN - De laatste speelronde in het Zeeuwse amateurvoetbal staat voor de deur. Waar spelen de Zeeuwse clubs in het zaterdagvoetbal nog voor. De PZC zet het op een rij.

Derde divisie

Promotie: Hoek heeft al een periode en zit in de wachtkamer om te zien wie de tegenstander gaat worden. Pakt ASWH de laatste periode (de ploeg leidt daarin en speelt thuis tegen SJC), dan start Hoek in de play-offs tegen een herkanser uit de tweede divisie. Gaat de periode naar DVS’33, dan speelt Hoek tegen de hoogst eindigende periodekampioen uit de derde divisie zondag (OFC of Goes).

Eerste klasse B

Promotie: Kloetinge speelt tegen koploper Rijsoord en weet wat het moet doen. Winnen met minimaal drie doelpunten verschil en Kloetinge is kampioen. In alle andere gevallen gaat de ploeg van trainer Marcel Lourens naar de nacompetitie. Daarin is het in de eerste ronde dan overigens vrijgeloot.

Tweede klasse E

Promotie: Achter kampioen Terneuzense Boys is Oostkapelle al zeker van nacompetitie, net als NSVV dat alleen een periode misloopt als Bruse Boys een verschil van 20 goals goedmaakt... De laatste plek wordt ingevuld door de winnaar van de derde periode. Arnemuiden staat daarin op kop, gevolgd door Bruse Boys en NSVV. Als NSVV deze periode pakt, heeft zelfs Yerseke nog een kansje.

Degradatie: FC Axel of Krabbendijke moet de nacompetitie voor lijfsbehoud in. Ze staan nu gelijk en FC Axel heeft een beter doelsaldo. Tholense Boys en Nieuwdorp moeten uitmaken wie direct degradeert en wie de nacompetitie in moet. Nieuwdorp is nu de klos en speelt thuis tegen Arnemuiden.

Derde klasse A

Promotie: ’s-Heer Arendskerke heeft aan een punt genoeg om Luctor Heinkenszand voor te blijven in de titelstrijd. De ploeg van deze twee die geen kampioen wordt, duikt met Walcheren en Zaamslag de nacompetitie in.

Degradatie: Vlissingen is al gedegradeerd en Dauwendaele (nummer 12) en Kruiningen (nummer 13) moeten de nacompetitie in. De nummer 12 is de eerste ronde van de nacompetitie vrij. Kruiningen zal dus nog een plaats willen klimmen.

Derde klasse B

Promotie: WHS maakt met Wieldrecht uit wie de laatste periode pakt. De teams staan gelijk en WHS heeft één doelpunt achterstand. Wieldrecht strijdt met DFC ook nog om het kampioenschap. WHS gaat op bezoek bij Prinsenland, dat nog een minikans op de titel heeft.

Degradatie: Smerdiek is al gedegradeerd. Nummer 12 ZSC’62 moet nog een plaatsje klimmen om de nacompetitie te ontlopen. Op doelsaldo kan de ploeg het niet laten aankomen, dus puntenverlies van De Fendert of Klundert is nodig. ZSC’62 speelt tegen Halsteren dat nog een kansje heeft in de derde periode.

Vierde klasse A

Promotie: Lewedorpse Boys (thuis tegen Domburg) is koploper met twee punten voorsprong op Hoedekenskerke/Kwadendamme (uit bij Spui). De kampioen promoveert, de nummer twee gaat de nacompetitie in. Goes daarvan ook al zeker. Als Hoedekenskerke/Kwadendamme de derde periode pakt, is MZVC of Patrijzen de lachende derde (de hoogst eindigende van die twee in de eindstand). Als Hoedekenskerke/Kwadendamme verzaakt, dan is Wemeldinge de eerste gegadigde met Patrijzen en MZVC op het vinkentouw.

Vierde klasse B

Promotie: achter kampioen Duiveland zijn Vrederust en FC De Westhoek al zeker van de nacompetitie. Voor de laatste plaats komen DwO’15 en SPS in aanmerking. Beide kunnen dat doen door de laatste periode te pakken of door een periode over te nemen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoek is doelman De Jonghe dankbaar in Lisse
    DERDE DIVISIE

    Hoek is doelman De Jonghe dankbaar in Lisse

    LISSE – Hoek mocht het punt dat het zaterdagmiddag overhield aan het uitduel met FC Lisse koesteren. De zeventiende competitiewedstrijd in de derde divisie eindigde na een meeslepend gevecht, op een zwaar veld, in 1-1. Rik Impens zorgde tien minuten voor rust uit een strafschop voor de 0-1, halverwege de tweede helft bracht Tom Duindam de thuisploeg langszij. Dat Hoek niet verloor had het vooral aan Jordi de Jonghe te danken.