Volledig scherm
Hontenisse kan voor het tweede seizoen op rij kampioen. © Camile Schelstraete

Waar spelen de Zeeuwse clubs in het vrouwenvoetbal nog voor?

VLISSINGEN - De laatste speelronde in het Zeeuwse amateurvoetbal staat voor de deur. Waar spelen de Zeeuwse clubs in het vrouwenvoetbal nog voor. De PZC zet het op een rij.

ZATERDAGVOETBAL

Eerste klasse A

Promotie: IJzendijke leidt in de derde periode op doelsaldo. De voordelige marge op medekoploper SSS is twee doelpunten. Op de laatste speeldag treft IJzendijke echter de ongeslagen koploper en kampioen Saestum 2, terwijl concurrent SSS op bezoek gaat bij CSW dat al zeker is van de nacompetitie.

Tweede klasse B

Promotie: winst in de laatste wedstrijd tegen Rijnvogels 2 moet voor Sparta/JVOZ volstaan voor het kampioenschap. De Rotterdams/Zeeuwse combiploeg heeft evenveel punten als SC Monster (57 punten uit 21 duels) , maar een superieur doelsaldo (+99 versus +67).

Derde klasse

Promotie: Nummer twee Dauwendaele kan nog op gelijke hoogte komen met koploper IFC, maar het doelsaldo zit de Middelburgers in de weg. Het verschil is namelijk 16 doelpunten, een schier overbrugbare marge. Dauwendaele gaat daarom waarschijnlijk de nacompetitie in. DKS’17 (het combinatieteam van Koewacht en Steen) is daar al zeker, hetzij als winnaar van een periode, hetzij als hoogst eindigend team zonder periodetitel.

ZONDAGVOETBAL

Tweede klasse F

Promotie: Hontenisse heeft één punt achterstand op koploper Antibarbari. Die ploeg moet dus punten verspelen om de Zeeuwse ploeg nog kans op het kampioenschap te geven. Zowel Hontenisse als SC Gastel speelt tegen een team dat nog moet winnen om de nacompetitie te halen. Wordt Hontenisse geen kampioen, dan volgt de nacompetitie.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Spelers Goes trokken al snel conclusie: geen klik
  PREMIUM

  Spelers Goes trokken al snel conclusie: geen klik

  GOES - Op het moment dat de naam van Ruud Pennings rond zong bij Goes waren er direct twijfels. Was hij wel de juiste persoon om Rogier Veenstra – die naar ASWH vertrok – op te volgen? De ‘zorgen’ werden geuit richting het bestuur. Toen Jurriaan van Poelje (Baronie) en Jasper de Muijnck (ex-Kozakken Boys) niet haalbaar bleken, werd de Vlissinger alsnog aangesteld. Maar hoewel Goes het hoofdtoernooi van de KNVB-beker haalde (dinsdag 29 oktober volgt het treffen met SC Cambuur), verliep de competitiestart moeizaam. De formatie behaalde vier punten uit acht duels en vindt zichzelf terug op de voorlaatste plaats in de derde divisie. Dinsdag stapte Pennings op.
 2. Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen
  PREMIUM

  Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen

  BARENDRECHT - Na iets meer dan een kwartier voetballen, keek Yarick Dorst zaterdagmiddag enigszins vertwijfeld richting het scorebord. De cijfers waren hard en veelzeggend: 0-3. Ook tegen Hoek had Barendrecht zaterdag weinig in te brengen en verloor uiteindelijk met 0-4. Voor de derdedivisionist was het de vijfde nederlaag van het seizoen, waardoor het opnieuw moet vrezen dat het degradatievoetbal gaat spelen. ,,Dit hebben we vorig seizoen helaas ook al meegemaakt’’, aldus Dorst.