Volledig scherm
Arjen de Koeijer is niet te houden. © Johan vd Heijden

Waar gaat Arjen de Koeijer stoppen?

TOPSCORERSVLISSINGEN - Voor de vierde keer dit seizoen produceerde Arjen de Koeijer vijf doelpunten in één wedstrijd voor Yerseke. Zaterdag was Vlissingen het slachtoffer van De Koeijers niet te stillen honger naar doelpunten. Met dat kwintet kwam de koploper in het PZC-topscorersklassement op 47 doelpunten te staan.

Dat is een ongewoon hoog aantal; zeker in de wetenschap dat hij de goals niet op het laagste standaardniveau heeft gemaakt. Alle andere spelers die in Zeeland de afgelopen 20 jaar veertig keer of vaker scoorden, deden dat allemaal op het laagste niveau.

De Koeijer produceert nu echter voor de derde keer in de laatste vier seizoenen een 40+-seizoen in de derde klasse. Wordt hij de eerste speler in de laatste decennia die de grens van 50 doelpunten haalt? Met nog twee duels voor de boeg is dat een realistisch doel.

Tekst gaat verder onder het klassement.

Volledig scherm
© PZC

Martijn Simonse is echter nog steeds een kaper op de kust. In de verloren topper tegen Veere bleef de aanvalsleider van Luctor Heinkenszand zaterdag droog staan, maar met zijn 46 goals en twee duels in het verschiet kan hij de kaap van vijftig doelpunten ook nog zomaar slechten.

Concurrentie voor de derde Zeeuwse schutterskroon in zijn carrière heeft hij niet meer. Dave den Boef (Tholense Boys) is de nummer twee met 32 doelpunten, gevolgd door Simonse en Jean-Paul Harthoorn. Die laatste heeft inmiddels in dertien opeenvolgende wedstrijden gescoord.

Voetbal Awards

Bij de toekenning van de wekelijkse Voetbal Awards, een initiatief van de PZC en CTV Voetbal, werd Sander Versendaal gekozen als Speler van de Week. De rechtsback van Oostkapelle scoorde twee keer en gaf drie assists in het met 7-3 gewonnen duel met Nieuwdorp.

Daarnaast ijlde het kampioenschap van De Meeuwen na. Daan Eikenhout werd gekozen als Trainer van de Week en De Meeuwen werd Club van de Week. Niek Luime (Zaamslag) krulde het Doelpunt van de Week binnen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement