Volledig scherm
Veli Eryürük. foto: Peter Nicolai

VV Sluiskil vindt in Veli Eryürük nieuwe trainer

SLUISKIL - VV Sluiskil heeft een opvolger gevonden voor Sigi Leest, de trainer die begin oktober al na drie wedstrijden opstapte. De 36-jarige Terneuzenaar Veli Eryürük staat sowieso tot het einde van dit seizoen voor de groep bij de zondag-vijfdeklasser.

Eryürük, ook de grote initiator achter Beach Soccer Zeeland, stond sinds 5 november al op het wedstrijdformulier bij Sluiskil. In drie wedstrijden kon ook hij nog niet zorgen voor de eerste punten voor de nog puntloze hekkensluiter.

De beginnend oefenmeester begon het seizoen nog als speler bij het derde elftal van Terneuzense Boys, maar meniscusproblemen noopten hem tot stoppen. ,,Ik was aardig verrast door het belletje”, erkent Eryürük, die vier jaar terug zelf nog in actie kwam voor de Sluiskillenaren. ,,Maar ik heb ambities en wil m’n trainersdiploma’s ook zeker gaan halen. Natuurlijk staat de club er niet best voor, maar ik heb er een goed gevoel bij.”

Tot nu toe moet hij roeien met de riemen die hij heeft. ,,Zowel het eerste als tweede elftal kunnen maar nét een elftal op de been brengen. Hopelijk kunnen we de komende tijd spelers overhalen om terug te komen. Spelers die eind vorig seizoen nog zijn gestopt.”

Bekijk hier de laatste wijzigingen in de Zeeuwse trainerstombola

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sluiskil op de vingers getikt: minpunten voor ontbreken van spelregelbewijs
    PREMIUM

    Sluiskil op de vingers getikt: minpunten voor ontbreken van spelregel­be­wijs

    SLUISKIL - Ineens stonden er twee minpunten achter de naam van de Zeeuws-Vlaamse zondag-vijfdeklasser Sluiskil, een bescheiden en doorgaans nette vereniging. Navraag bij voetbalbond KNVB wees uit dat de club zich ook niet had misdragen. Eind vorig jaar, in het duel met koploper Nieuw Borgvliet (2-3-nederlaag), werden echter twee (jonge) spelers opgesteld die hun spelregelbewijs nog niet hadden en daarvoor is de club gestraft. Een primeur in Zeeland en behalve de puntenaftrek kreeg Sluiskil ook nog een geldboete.