Volledig scherm
Soccer ball in motion over grass voetbal stockfoto © Getty Images

Vrouwen van Hontenisse krijgen dik klop van koploper Bekkerveld

HEERLEN - Na de 4-0-zege op Prinses Irene van vorige week hoopten de voetbalsters van Hontenisse op een stunt tegen koploper Bekkerveld. In Zuid-Limburg werd het echter een nederlaag met ruime cijfers: na een 3-0-ruststand moesten de Zeeuws-Vlamingen genoegen nemen met een afstraffing van 6-0.

De hoop op een gunstig resultaat werd na een verre reis al vroeg de grond ingeboord. Bekkerveld bleek vanaf de eerste minuten een maatje te groot voor Hontenisse, dat wel een aantal keren de kans kreeg om uit te breken maar niet in staat was om gevaarlijk te worden. Na de vroege 1-0 werd het nog voor de rust 2- en 3-0. Achteraf bekeken bleek dat beslissend. 

Na de hervatting probeerde Hontenisse (dat de pech had tweemaal de paal de raken) nog wel iets teweeg te brengen, maar de krachtsverschillen bleken zo groot dat dat weinig zoden aan de dijk zette. Bekkerveld scoorde nog eens drie keer en bleef daarmee de onbetwiste koploper.

Omdat VDZ de uitwedstrijd tegen Prinses Irene met 1-2 won, zakte Hontenisse door de 6-0-nederlaag van de voorlaatste plaats met tien punten uit elf wedstrijden. NSVV FC Kunde staat laatste met een totaal van zes punten.

  1. Vraagtekens voor Van den Houten na duel met Ajax: ‘Geen flauw idee waar die schoenen zijn’
    PREMIUM

    Vraagte­kens voor Van den Houten na duel met Ajax: ‘Geen flauw idee waar die schoenen zijn’

    AMSTERDAM - De uit Goes afkomstige Thomas van den Houten, oud-speler van onder meer Goes en Hoek, stapte na een kort nachtje donderdagochtend vroeg weer het kantoor van zijn werkgever Global Enterprises Partners binnen. ,,Ik heb niet heel veel geslapen’’, vertelde hij nog geen twaalf uur na het laatste fluitsignaal in de Arena. ,,Het was een fantastische ervaring, tegen een elftal dat echt next level is.’’ Maar hoe zat het nou met die schoenen?