Volledig scherm
De vrouwen van Sparta/JVOZ na de eerder dit jaar gewonnen bekerwedstrijd tegen IJzendijke. © foto: Carla Vos

Vrouwen Sparta/JVOZ voegen zich na titel bij IJzendijke

VROUWENVOETBALKATWIJK - De voetbalsters van Sparta/JVOZ hebben de titel binnen in de tweede klasse B van het zaterdagvoetbal. Dankzij een 1-7-zege bij FC Rijnvogels 2 kwam de koppositie niet meer in gevaar.

Sparta/JVOZ begon met evenveel punten als nummer twee Sportclub Monster aan de slotdag, maar had een veel beter doelsaldo. Dat verschil werd in de laatste wedstrijd alleen nog maar vergroot. De combiploeg won dus met 1-7, terwijl de nummer twee met 1-4 te sterk was voor Zuidland. 

Behalve de titel dwong Sparta/JVOZ ook directe promotie naar de eerste klasse af. Daarin treft het volgend seizoen een andere Zeeuwse ploeg: IJzendijke. Dit seizoen stonden beide vrouwenteams in de beker al tegenover elkaar. Toen won Sparta/JVOZ na strafschoppen, al leverde die reeks wel bijna een ABBA-soap op. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoek brengt zichzelf nog onnodig in de problemen
    PREMIUM

    Hoek brengt zichzelf nog onnodig in de problemen

    RIJSSEN - Een uur volwassen, solide en effectief. Een halfuur onsamenhangend, niet scherp genoeg, kansen missend bij de vleet en naïef. Zo kon het duel dat Hoek zaterdag in Rijssen tegen Excelsior’31 speelde kort en bondig worden samengevat. Dankzij dat sterke eerste uur stond de ploeg van Lieven Gevaert op een comfortabel lijkende voorsprong (0-3), maar ruim dertig enerverende minuten later koesterden ze bij Hoek de benauwde 2-3-overwinning.