Volledig scherm
De vrouwen van Sparta/JVOZ na de eerder dit jaar gewonnen bekerwedstrijd tegen IJzendijke. © foto: Carla Vos

Vrouwen Sparta/JVOZ voegen zich na titel bij IJzendijke

VROUWENVOETBALKATWIJK - De voetbalsters van Sparta/JVOZ hebben de titel binnen in de tweede klasse B van het zaterdagvoetbal. Dankzij een 1-7-zege bij FC Rijnvogels 2 kwam de koppositie niet meer in gevaar.

Sparta/JVOZ begon met evenveel punten als nummer twee Sportclub Monster aan de slotdag, maar had een veel beter doelsaldo. Dat verschil werd in de laatste wedstrijd alleen nog maar vergroot. De combiploeg won dus met 1-7, terwijl de nummer twee met 1-4 te sterk was voor Zuidland. 

Behalve de titel dwong Sparta/JVOZ ook directe promotie naar de eerste klasse af. Daarin treft het volgend seizoen een andere Zeeuwse ploeg: IJzendijke. Dit seizoen stonden beide vrouwenteams in de beker al tegenover elkaar. Toen won Sparta/JVOZ na strafschoppen, al leverde die reeks wel bijna een ABBA-soap op. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoek is doelman De Jonghe dankbaar in Lisse
    DERDE DIVISIE

    Hoek is doelman De Jonghe dankbaar in Lisse

    LISSE – Hoek mocht het punt dat het zaterdagmiddag overhield aan het uitduel met FC Lisse koesteren. De zeventiende competitiewedstrijd in de derde divisie eindigde na een meeslepend gevecht, op een zwaar veld, in 1-1. Rik Impens zorgde tien minuten voor rust uit een strafschop voor de 0-1, halverwege de tweede helft bracht Tom Duindam de thuisploeg langszij. Dat Hoek niet verloor had het vooral aan Jordi de Jonghe te danken.