Volledig scherm
Khalid El Hattach van Groene Ster

Vorm- en aangever El Hattach loodst Groene Ster ruim langs regerend landskampioen

VLISSINGEN - De zaalvoetballers van Groene Ster hebben een overtuigende zege geboekt op het nog puntloze asv Lebo: 8-3. De thuisploeg kende een voortvarende start.

Mourad Azzanagui bezorgde Groene Ster binnen vijf minuten een voorsprong, die echter niet lang bleef staan. Amper drie minuten later bracht Soeremly Te Vrede de bezoekers uit Amsterdam met een halve omhaal namelijk alweer naast de Vlissingers.

El Hattach was daarna de grote man aan de zijde van Groene Ster. Hij vond Abdoe Abdenbi na dertien minuten met een hoge bal, Abdenbi legde af en daardoor was het voor Azzanagui een koud kunstje de 2-1 binnen te tikken. Met nog vier minuten op de klok was het opnieuw El Hattach die Abdenbi - na een rush over de rechterflank - vond. Dit keer drukte Abdenbi zelf af en daarmee bepaalde hij de ruststand op 3-1.

Het fluitsignaal voor de start van de tweede helft had pas net geklonken toen Lebo via Iliass Aynaou op 3-2 kwam. Met nog een klein kwartier op de klok werd de marge na een goal van Salim Ben Sellam, die de combinatie zocht met El Hattach, weer twee. De in de hoofdmacht teruggekeerde Salim Achoui vond bij drie schoten de doelman op zijn weg, maar Abdenbi wist het net daarna nog wel te vinden.

Hij tikte de 5-2 binnen op aangeven van - hoe kon het deze vrijdagavond haast anders - El Hattach. De Vlissinger stond ook aan de basis van de 6-2 van Hoessein Bouzambou, maar dit keer kreeg Azzanagui de assist op zijn naam. Lebo reageerde door een extra veldspeler in te zetten en dat leverde de ploeg nog een goal van Mohamed el Rougi, maar ook twee tegentreffers op.

Groene Ster-doelman Mike van den Nieuwenhuijzen, die de voorkeur kreeg boven Karim Ben Sellam, schoot fraai de 7-2 binnen, waarna El Hattach met een goal van eigen achterlijn zijn geweldige optreden bekroonde met een goal: 8-3.

Dat bleek de eindstand en Groene Ster komt door de ruime winstpartij na tien speelronden op negen punten. Regerend landskampioen Lebo blijft puntloos.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De Jager stapt over van Twente naar Hoek
    PREMIUM

    De Jager stapt over van Twente naar Hoek

    HOEK - Ruben de Jager (21) is dit seizoen speler van Hoek. De aanvaller trainde de afgelopen weken al mee met de derdedivisionist en kwam voor het weekend tot een akkoord met de club. Hoek heeft de overschrijving van De Jager meteen ingediend bij de KNVB. De inwoner van Lewedorp komt over van FC Twente en bij zijn nieuwe club hopen ze dat hij speelgerechtigd is voor het duel van zaterdag met ADO’20, in de eerste kwalificatieronde van de KNVB beker.