Giovanni Siereveld leidde zijn ploeg al naar de wintertitel, maar daarmee neemt de oefenmeester van Luctor Heinkenszand zeker geen genoegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Giovanni Siereveld leidde zijn ploeg al naar de wintertitel, maar daarmee neemt de oefenmeester van Luctor Heinkenszand zeker geen genoegen. © Johan Van Der Heijden

Voor Siereveld en Luctor Heinkenszand telt dit seizoen maar één ding

HEINKENSZAND - Ontspannen en met een grote glimlach, maar zijn toespraak na afloop in de kleedkamer verraadt veel over Siereveld als trainer. Zijn spelers mogen genieten van de winterstop, maar zodra die afgelopen is, zijn er geen excuses meer en moet de focus volledig op de tweede seizoenshelft. Tijdens de wedstrijd tegen Veere keek hij vanaf de kant rustig toe, gaf hier en daar een aanwijzing, maar vond achteraf dat het qua uitvoering beter had gekund. 

Quote

Je kan heel lang over het proces of de manier van spelen praten, maar over tien jaar weet niemand dat meer

Giovanni Siereveld

,,Deze wedstrijd was niet representatief voor onze manier van voetballen, wel voor de derde klasse. Heel rommelig, het scoreverloop is vaak bepalend voor de wedstrijd.” Wat die manier van spelen dan wel zou moeten zijn, legt de 35-jarige trainer graag uit. ,,Verzorgd voetbal en via de middenvelders de voorhoedespelers bereiken. Het liefste altijd voetballen, alleen als het echt niet kan, mogen we lang spelen.” Met al zijn ervaring in de voetballerij weet hij dat het uiteindelijk maar om één ding draait: resultaat. ,,Je kan heel lang over het proces of de manier van spelen praten, maar over tien jaar weet niemand dat meer. Wel wie er promoveerde.”