Hoofdplaat (geel-zwart) heeft de eerste zege eindelijk binnen.
Volledig scherm
Hoofdplaat (geel-zwart) heeft de eerste zege eindelijk binnen. © Pix4Profs/Iman Fase

Voor Hoofdplaat is het eindelijk gebeurd: winnen

VIJFDE KLASSE AVLISSINGEN - De eerste zege van Hoofdplaat in de vijfde klasse A van het zondagvoetbal is een feit. Op bezoek bij Aardenburg werd het 1-2. Graauw kon zondag geen potten breken tegen NVS. Er werd met 4-1 verloren. Rimboe had aan één helft genoeg tegen Vogelwaarde (5-0), Corn Boys ging onderuit tegen Welberg (5-1) en SDO’63 won met 5-3 van Sluiskil.

NVS-Graauw 4-1: De ploeg uit Graauw had het vanaf het eerste moment heel erg lastig. ,,We misten zeven man vandaag, maar daar mogen we het niet op steken”, concludeerde Johny Merckx van Graauw. Voor de rust scoorde de Brabantse ploeg al twee keer. In het tweede bedrijf ging NVS daar vrolijk mee door. Na 70 minuten was de stand 4-0. Tim Roodhuizen maakte nog een eretreffer voor Graauw, wat de 4-1-eindstand op het scorebord bracht.

Rimboe-Vogelwaarde 5-0: Trainer Patrick Boute van Vogelwaarde concludeerde dat de wedstrijd na een kwartier al gespeeld was. ,,We zijn de eerste vijftien minuten helemaal overrompeld, we hadden niks te vertellen.” Rimboe wist al drie keer het net te vinden. Hierna kwam Vogelwaarde wel wat meer in de wedstrijd maar kwam niet tot scoren. Voor het rustsignaal maakte de ploeg uit Brabant ook nog de vierde treffer. In de tweede helft ging het spel meer op en neer. Rimboe scoorde via een penalty nog een keer: 5-0-eindstand.

SC Welberg-Corn Boys 5-1: ,,Het is een geflatteerde nederlaag, maar ik ben trots op mijn ploeg, op hoe ze gewerkt hebben vandaag”, concludeerde John Moes, trainer van Corn Boys. In de eerste helft voetbalde de ploeg uit Sas van Gent goed mee met SC Welberg en creëerde het zelfs kansen op de openingstreffer. In de tweede helft ging het conditioneel wat minder en scoorde SC Welberg al snel drie keer. Jibbe van Hoecke maakte nog wel de 3-1 voor Corn Boys. Welberg vond hierna nog tweemaal het net.

Aardenburg-Hoofdplaat 1-2: ,,Het is gebeurd, we hebben eindelijk gewonnen”, begon trainer Rudy Cornelis van Hoofdplaat. In de eerste helft was Hoofdplaat de bovenliggende partij. Het creëerde kansen en maakte het spel. Patrick Thomas maakte via een kopbal de 0-1. Nog voor de rust werd de score verdubbeld door Mark Boeckhout. In het tweede bedrijf was het spelbeeld hetzelfde, maar Aardenburg maakte via Jeroen de Zutter toch de aansluitingstreffer. ,,We hebben hard gewerkt en afgelopen week goed getraind. Dat betaalt zicht nu uit in een overwinning. Iedereen is blij en dit smaakt naar meer”, wist Rudy Cornelis te vertellen.

SDO’63-Sluiskil 5-3: ,,De ene week is de andere niet”, was de harde conclusie van Veli Eryürük, de trainer van Sluiskil. Dennis Akker scoorde voor rust al twee keer voor SDO’63. Net voor het rustsignaal maakte Hasan Basagac de aansluitingstreffer voor Sluiskil: 2-1. Na de pauze was het Edwin Kapillo die via een strafschop de 3-1 voor zijn rekening nam. De 4-1 viel snel daarna, Bart Hendriks maakte dit doelpunt. Sluiskil deed wel wat terug, Bowie van de Berge scoorde de 4-2. Gelijk na de aftrap maakte Martijn Ivens er 5-2 van. Bowie van de Berge scoorde nog één maal voor Sluiskil.

  1. Bootcampinstructeur Joost Thoonen zet families nu online aan tot sporten

    Bootcampin­struc­teur Joost Thoonen zet families nu online aan tot sporten

    BIGGEKERKE - Niet alleen de competitieve sporters zitten thuis vanwege de maatregelen die zijn ingevoerd tegen de verspreiding van het coronavirus. Ook veel recreanten hebben momenteel een gedwongen pauze. Natuurlijk, een rondje lopen of fietsen kan nog steeds. Maar sporten in groepen is er even niet meer bij. Of toch wel? J0ost Thoonen van Active Lifestyle Club Middelburg geeft zijn bootcamps nu online en dat blijkt een groot succes.