Sander de Schepper (links), voorzitter Harold de Rijk (midden) en Adri Wauters – die net zo oud is als de club – zijn trots op jubilaris VV Vogelwaarde.
Volledig scherm
PREMIUM
Sander de Schepper (links), voorzitter Harold de Rijk (midden) en Adri Wauters – die net zo oud is als de club – zijn trots op jubilaris VV Vogelwaarde. © Camile Schelstraete

Volgende feestje van jubilaris Vogelwaarde is even uitgesteld

VOGELWAARDE - In 1985 kwam Feyenoord 1 nog op bezoek ter ere van het veertigjarig bestaan van de club. Na eerder op de dag in Philippine een stevige mosselmaaltijd te hebben genuttigd, won de Stadionclub met 9-2. In 2005 ging Lucky Ajax de strijd aan met Vogelwaarde (ook 9-2), om de zestigste verjaardag te vieren. En nu, in 2020, zou Oud-Feyenoord de strijd aangaan met de groen-witten om een volgend jubileum te vieren.

Met ‘aanwinsten’ als Pierre van Hooijdonk, Paul Bosvelt, Kees van Wonderen, Royston Drenthe en Patrick Paauwe zouden de Rotterdammers een hoog ex-Oranjegehalte hebben. Het feestje gaat vanwege de coronacrisis uiteraard niet door, maar zal worden verschoven naar het hemelvaartweekend van 2021.

  1. Bescheiden vertrekker Douwe de Kok: ‘Er is niks mis met een dienstbare speler’
    PREMIUM

    Bescheiden vertrekker Douwe de Kok: ‘Er is niks mis met een dienstbare speler’

    TERNEUZEN - ‘Douwe, sta je rechtsback vandaag? Ja? Oh, gelukkig.’ Het waren de wat plagerige woorden van de destijds VC Vlissingen-speler Jonathan Constansia, gericht aan het adres van Douwe de Kok (27), die toen nog met Terneuzen actief was in de eerste klasse. ,,Ik dacht echt: hopelijk overleef ik dit en word ik niet voor gek gezet’’, haalt De Kok de herinnering uit zijn tienerjaren boven.