Vogelwaarde (groene shirts) doet bovenin mee in de vijfde klasse.
Volledig scherm
Vogelwaarde (groene shirts) doet bovenin mee in de vijfde klasse. © Camile Schelstraete

Vogelwaarde: één koploper verslagen, zondag wacht de volgende

VLISSINGEN - Vogelwaarde kwam zondag sterk uit de startblokken. De ploeg van trainer Patrick Boute won met 0-2 bij de gedeeld koploper Devo. Daardoor doet Vogelwaarde nog steeds volop mee in de kop van de vijfde klasse. Komende zondag krijgt het koploper Rimboe op bezoek.

De Schutters-Hoofdplaat 3-1: Een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft voerde Hoofdplaat de boventoon, de tweede helft was voor De Schutters. De van een blessure terugkerende Wouter Ghijs zorgde kort voor rust voor een Zeeuwse voorsprong. Na de pauze kreeg hij kans op de 2-0, maar miste die. Doelpunten van Michael de Wit en Leonard Vriends brachten De Schutters op 2-1. Wouters broer Rick Ghijs kreeg toen zijn tweede gele kaart, maar met tien man kreeg Hoofdplaat nog kans op de 2-2. Na de 3-1 van Sem Najal was het echter klaar.

Lepelstraatse Boys-Sluiskil 2-0: Voor Sluiskil lagen er kansen, maar de doelpunten van Lepelstraatse Boys waren doorslaggevend. In de eerste helft opende Rob Wijmans de score, na de pauze maakte Pim de Weert het karwei af.

NVS-Aardenburg 10-0: Een verloren middag voor Aardenburg. In de eerste helft kon de ploeg van trainer Fonnie Verstraeten de schade nog enigszins beperken (3-0), maar na de pauze was er geen houden meer aan en liep de thuisploeg uit naar de dubbele cijfers. Robin Cools en Sonny van Geel maakten er beiden drie, Sjoerd Marcusse twee en Rik van Hoek en Gerben Cools elk één.

SDO’63-Welberg 2-1: Bij de thuisploeg debuteerde trainer David Almekinders. Hij maakt het seizoen in Lamswaarde af als vervanger van de naar Veere vertrokken Danny Magito. Almekinders zag zijn nieuwe ploeg via Martijn Ivens voor rust op voorsprong komen en Sietse Goossens maakte er in de tweede helft 2-0 van. ,,Daarna gaven we het eigenlijk weg’’, vond Almekinders. ,,We hadden er 3-0 en 4-0 van kunnen maken, maar het werd 2-1.’’ Daarna had SDO’63 volgens de trainer wat geluk, maar ook pech in de counter. ,,We hebben de punten uiteindelijk met veel inzet gepakt.’’

Devo-Vogelwaarde 0-2: Halverwege was er nog niet gescoord in Bosschenhoofd, maar Vogelwaarde was de enige ploeg die kansen afdwong tegen de tot dit weekend gedeelde koploper. De tweede helft was iets meer in evenwicht, maar juist toen sloeg Vogelwaarde genadeloos toe. Arjen Hiel bracht de bezoekers na 67 minuten op een 0-1-voorsprong. Tien Minuten voor tijd verdubbelde Arjen Geers de score: 0-2. ,,We zijn geen moment in de problemen gekomen‘’, concludeerde trainer Patrick Boute tevreden, terwijl hij beide ploegen ook complimenteerde met een ‘sportieve wedstrijd’. Vogelwaarde staat na de zege (met een wedstrijd meer gespeeld) nog altijd op slechts drie punten van koploper Rimboe, dat komende zondag naar Vogelwaarde af moet reizen. ,,Niets moet bij ons, maar natuurlijk is het leuk om bovenin mee te draaien. Volgende week gaan we onze huid duur verkopen.‘’

HSC’28-Graauw 1-1: Al na vijf minuten zette Jeroen van der Looi de bezoekers op voorsprong. Na een uur bracht de thuisploeg de stand weer in evenwicht, na het benutten van een ‘versierde’ penalty. Beide ploegen konden volgens Graauw-trainer Johny Merckx prima leven met een gelijkspel. Dat vond de scheidsrechter blijkbaar ook, want waar de eerste penalty omstreden was had hij de bal later nog een keer op de stip kunnen leggen. ,,Wij hadden wel de betere kansen en kwamen een paar keer alleen voor de keeper, maar verder was de wedstrijd wel in evenwicht‘’, concludeerde Merckx. Graauw blijft door het gelijkspel aanvoerder van het rechterrijtje in de vijfde klasse A.

Rimboe-Corn Boys 8-2: Hoewel de uitslag misschien anders doet vermoeden, speelde nummer dertien Corn Boys een prima eerste helft bij de koploper. Bij rust was het nog 0-0, mede doordat Rimboe een strafschop miste, toegekend door een prima leidende, jonge scheidsrechter Hermus. ,,Na rust kwamen we zelfs op 0-1, door Niek Gelderland’’, vertelde Corn Boys-trainer John Moes. Daarna ging Rimboe in een hogere versnelling geven. ,,Toen kwamen zij helemaal los, ook omdat bij ons een aantal jongens teveel had gegeven.’’ Het werd 3-1, waarna Dario Sandrini er uit een penalty 3-2 van maakte. Rimboe sloeg daarna keihard toe en won uiteindelijk met 8-2. ,,Bij hen speelt een aantal spelers die niet in de vijfde klasse thuis horen. Voor ons biedt deze wedstrijd veel goeds voor de tweede seizoenshelft’’, zei Moes tot slot.

 1. Uit de krant van 12 november 2016: Iedere dag voetbal, dat is wat Verhoene wil
  PREMIUM
  uit het archief

  Uit de krant van 12 november 2016: Iedere dag voetbal, dat is wat Verhoene wil

  Nu het coronavirus iedereen aan huis bindt, duikt de sportredactie van de PZC in het rijke archief. Mooie verhalen uit het recente verleden komen nogmaals online. Vandaag: verslaggever Barry van der Hooft ging op bezoek bij trainer Kenny Verhoene in Jena. ,,Je weet niet hoe het loopt in het leven. Je kunt bijvoorbeeld ziek worden en dan is het ineens over. Daarom geniet ik heel erg van wat ik nu doe.”
 2. Gemengde gevoelens bij Terneuzense Boys
  PREMIUM
  video

  Gemengde gevoelens bij Terneuzen­se Boys

  TERNEUZEN - Terneuzense Boys bivakkeerde het hele seizoen in de onderste regionen van de zaterdag eerste klasse, maar door het besluit van de KNVB om dit seizoen af te sluiten zonder degradanten of promovendi, is de club gered van degradatie. Toch is er bij trainer Hubert van den Hemel nog weinig sprake van blijdschap. ,,Ik zou liever degraderen naar de vierde klasse, als we morgen dan allemaal weer gezond het veld op zouden kunnen gaan.”