Volledig scherm
PREMIUM
Nico de Frel kreeg in 2008 voor zijn tomeloze inzet voor met name de voetbalsport een Koninklijke Onderscheiding. © Tonny Pressers

Voetbaltrainer Nico de Frel had niks met de ‘gangstermethode’

NECROLOGIEVLISSINGEN - Op 83-jarige leeftijd is Nico de Frel dinsdag overleden. Hij genoot bekendheid in het Zeeuwse voetbal als trainer en als actief voorman van de trainersvakbond VVON.

Wie Nico de Frel zegt, zegt WHS. Hij was in totaal zo’n twintig seizoenen hoofdtrainer van de voetbalclub uit Sint-Annaland. Daarvan waren er tussen 1961 en 1977 zestien opeenvolgend. Geen trainer was zo lang, aaneensluitend trouw aan één Zeeuwse club.

In die periode loodste hij de club van de eerste klasse in de afdeling met drie promoties naar de tweede klasse van de KNVB. Dat was destijds het tweede amateurniveau van Nederland in het zaterdagvoetbal. WHS was daarin de evenknie van Arnemuiden en De Meeuwen.

De Frel boekte met doorsnee spelersmateriaal opvallende prestaties, constateerde de PZC in 1980. ,,De welbespraakte trainer gaat ervan uit dat met name kleine clubjes, met beperkte mogelijkheden, niet zitten te wachten op academische betogen en ingewikkelde spelpatronen.’’ Sfeer en spelvreugde waren kernbegrippen bij De Frel.

  1. Ook Sparta Nijkerk is te sterk voor hopeloos openend Hoek
    DERDE DIVISIE

    Ook Sparta Nijkerk is te sterk voor hopeloos openend Hoek

    HOEK – Een opnieuw bijzonder zwakke eerste helft leverde Hoek zaterdagmiddag de vijfde nederlaag van het seizoen op. In het duel met koploper Sparta Nijkerk keek de ploeg van Lieven Gevaert na zes minuten al tegen een 0-2-achterstand aan, halverwege stond het 0-3. Een snelle treffer na rust (1-3) pompte weer hoop in de Hoekse harten, Rik Impens zorgde na een uur voor 2-3 maar het laatste woord was voor de lijstaanvoerder: 2-4.