Volledig scherm
© PZC

Voetbalsters Hontenisse verliezen finale, maar krijgen nog herkansing op promotie

HALSTEREN - De voetbalsters van Hontenisse zijn er niet in geslaagd een prima seizoen te bekronen met promotie naar de eerste klasse van het zondagvoetbal. In Halsteren gingen de Zeeuws-Vlamingen zondag met 2-1 onderuit tegen RKDEO, de ploeg nota bene waarvan in de competitie met 1-0 en 5-2 gewonnen was.

Hontenisse trok op het veld van Halsteren in eerste instantie het initiatief naar zich toe en leek na vijftien minuten op 1-0 te komen toen het na een overtreding op Lisan van de Broek een strafschop toegewezen kreeg. Die bleef echter onbenut.

Via Nina Pierar werd het na de rust alsnog 1-0, maar dat bracht RKDEO niet van slag. Nadat het 1-1 was geworden, drong de nummer vier van de reguliere competitie (op 22 punten van Hontenisse) ook fel aan, met de 1-2 in de slotfase als onvermijdelijk gevolg. Hontenisse, dat door blessures van Lisan en Anniek van de Broek en Nina Pierar na rust op halve kracht speelde, kon die tegenslag daarna niet meer rechtzetten. Groot was de teleurstelling ook toen de scheidsrechter affloot.

Overigens kan Hontenisse via een zijdeur de eerste klasse alsnog bereiken. Omdat er een extra promotieplaats beschikbaar is gekomen, treedt de ploeg zondag nog aan tegen Bavel. De winnaar van dat duel komt volgend seizoen ook in de eerste klasse uit.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement