Volledig scherm
© Thinkstock

Voetbalsters Hontenisse spoelen kater weg met klinkende zege

KLOOSTERZANDE - Met nog vier speeldagen op het programma handhaafden de vrouwen van Hontenisse zich op de tweede plaats in de tweede klasse van het zondagvoetbal.

De ploeg van trainer Sven de Wilde won op eigen veld met 5-1 van Floreant en spoelde daarmee de kater van de 2-0–nederlaag van vorige week tegen SC Gastel in minder dan geen tijd van zich af.

In het duel met de nummer vier van de ranglijst nam Hontenisse al voor de rust een beslissende voorsprong. Nadat Emy van Hoije in de zesde minuut de score had geopend, schoten ook Aniek van den Broek (2x), Fabienne de Clippelaar raak.

Via Anniek van den Broek werd het in de 41ste minuut 5-0. Na de hervatting kwam Floreant al vroeg terug tot 5-1, maar veel gevaarlijker werden de bezoekers daarna niet. Zonder al te grote problemen bleef Hontenisse daarna gemakkelijk op de been: 5-1.

De Zeeuws-Vlaamse ploeg telt nu 42 punten uit achttien wedstrijden. Dat is nog steeds een punt minder dan Antibarbari, dat met 6-0 van Vivoo won.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen
    PREMIUM

    Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen

    BARENDRECHT - Na iets meer dan een kwartier voetballen, keek Yarick Dorst zaterdagmiddag enigszins vertwijfeld richting het scorebord. De cijfers waren hard en veelzeggend: 0-3. Ook tegen Hoek had Barendrecht zaterdag weinig in te brengen en verloor uiteindelijk met 0-4. Voor de derdedivisionist was het de vijfde nederlaag van het seizoen, waardoor het opnieuw moet vrezen dat het degradatievoetbal gaat spelen. ,,Dit hebben we vorig seizoen helaas ook al meegemaakt’’, aldus Dorst.