Volledig scherm
© Thinkstock

Voetbalsters Hontenisse lijden kostbare nederlaag in Nijmegen

NIJMEGEN De voetbalsters van Hontenisse leden op bezoek bij FC Kunde NSVV in de strijd om lijfsbehoud een kostbare nederlaag.

In Nijmegen werd het tegen de hekkensluiter in de eerste klasse van het zondagvoetbal na een 2-1-ruststand 4-3. De thuisclub kwam door dat resultaat in punten gelijk met Hontenisse. Beide ploegen hebben nu 13 punten uit veertien wedstrijden.

Met de straffe wind in de rug kwam FC Kunde al snel op een 2-0-voorsprong, maar nog voor de rust verkleinde Lisan van den Broek de achterstand tot 2-1. Nadat het na de hervatting 3-1 was geworden, werd het 3-2 en 3-3 door Debby van Regenmortel.

Hontenisse leek daarna door te kunnen drukken, maar kort voor het eind kregen de bezoeksters het deksel op hun neus en werd het 4-3 voor de nummer laatst van de ranglijst. De tijd die daarna restte bleek tekort om de dreigende nederlaag af te wenden.

In de wetenschap dat de degradatiestrijd nog lang niet gestreden is, konden de Zeeuws-Vlamingen daarna de lange reis naar huis aanvaarden.

  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’