Danique Tolhoek in het shirt van haar nieuwe club Ajax.
Volledig scherm
Danique Tolhoek in het shirt van haar nieuwe club Ajax. © Eigen foto

Voetbalster Danique Tolhoek debuteert in selectie Oranje onder 17

ZEIST - Danique Tolhoek maakt voor de eerste keer deel uit van de definitieve selectie van Oranje onder 17. De voetbalster uit Kapelle, die sinds dit seizoen voor Ajax speelt, behoort tot een twintig speelsters tellende groep. Het team van coach Thomas Oostendorp speelt van 29 september tot en met 5 oktober in eigen land een EK-kwalificatieronde.

 1. Voetbalster Danique Tolhoek staat voor een lastige keuze: wordt het Ajax of PSV?
  PREMIUM

  Voetbal­ster Danique Tolhoek staat voor een lastige keuze: wordt het Ajax of PSV?

  KAPELLE - Soms kan ze zelf niet geloven wat haar allemaal overkomt. De ene keer traint ze mee bij PSV en de andere keer mag ze ook bij Ajax haar kunsten laten zien. Voor Danique Tolhoek (15) lijkt het coronajaar daardoor onverwacht een mooi einde te krijgen. Beide topclubs zijn in haar geïnteresseerd. Binnenkort moet de jonge aanvalster van JVOZ knopen doorhakken en een keuze maken. ,,Ik laat me vooral leiden door mijn gevoel. Ik wil kijken waar ik me het beste thuis voel en waar ik me in sportief opzicht het best kan doorontwikkelen.’’
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”