Volledig scherm
PREMIUM
Arjen Dingemanse (links) in actie tegen Serooskerke © Frans van Pagee

Voetballers van Yerseke voelen zich uit pas echt thuis

YERSEKE - Het seizoen in de tweede klasse is inmiddels tien wedstrijden onderweg, maar Yerseke wacht nog altijd op de eerste thuisoverwinning. Zaterdag komt Walcheren op bezoek, het is voor de ploeg van Alexander van Keulen de laatste kans voor de winterstop om die serie te doorbreken.

Als er een ranglijst opgemaakt zou worden enkel op basis van uitwedstrijden, zou Yerseke in de tweede klasse behoren tot de titelkandidaten. Van de vijf gespeelde wedstrijden buitenshuis werd er geen één verloren, vier keer leverde het zelfs de volle buit op. Met die resultaten staat de ploeg vlak achter de daadwerkelijke koploper Nieuwenhoorn, maar de thuisbalans schetst een heel ander beeld. Wedstrijden op het eigen Cleijn Moercken leverden slechts twee punten op, goed voor een twaalfde plek.

Centrale verdediger Arjen Dingemanse moet een duidelijke verklaring voor dat verschil schuldig blijven. ,,Het is lastig om te zeggen waar het precies aan ligt. We hebben last gehad van wat blessures, maar het zit in sommige wedstrijden ook niet mee. Met een beetje geluk valt een wedstrijd dan net wel onze kant op.’’