Sluiskil (blauwe shirts) in actie tegen Biervliet.
Volledig scherm
Sluiskil (blauwe shirts) in actie tegen Biervliet. © Camile Schelstraete

Voetballers Sluiskil zijn klaar: eerste elftal stapt zelf uit de competitie

SLUISKIL - Voetbalvereniging Sluiskil heeft zich teruggetrokken uit de competitie in de vijfde klasse van het zondagvoetbal.

Deze beslissing is het vervolg van een sowieso teleurstellend seizoen. De prestaties lieten te wensen over, de trainer (Veli Eryürük) stapte halverwege het seizoen op en het team kampte met een spelerstekort.

Omdat de ploeg al een keer niet was komen opdagen kreeg het eerder al drie winstpunten in mindering. Daar kwam deze week nog een minpunt bovenop naar aanleiding van een opstootje in het duel met Devo (10-1-nederlaag op 2 februari). Ook Devo kreeg daarvoor een minpunt.

De ploeg kwam eerder deze maand niet opdagen voor het duel met HSC’28. Een tweede keer niet komen opdagen betekent reglementair dat een ploeg uit de competitie wordt genomen. Nog voordat de aanklager zich hierover kon bogen, stapte Sluiskil zelf uit de competitie.

De resultaten van de clubs tegen Sluiskil worden geschrapt. Ook de strijd in de periodetitels verandert. In plaats van in drie wordt de competitie nu in twee periodes verdeeld. Daardoor is bijvoorbeeld Graauw zijn riante uitgangspositie in de aanvankelijke tweede periode kwijt.

  1. Bootcampinstructeur Joost Thoonen zet families nu online aan tot sporten

    Bootcampin­struc­teur Joost Thoonen zet families nu online aan tot sporten

    BIGGEKERKE - Niet alleen de competitieve sporters zitten thuis vanwege de maatregelen die zijn ingevoerd tegen de verspreiding van het coronavirus. Ook veel recreanten hebben momenteel een gedwongen pauze. Natuurlijk, een rondje lopen of fietsen kan nog steeds. Maar sporten in groepen is er even niet meer bij. Of toch wel? J0ost Thoonen van Active Lifestyle Club Middelburg geeft zijn bootcamps nu online en dat blijkt een groot succes.