Volledig scherm
Groene Ster-coach Samir Yaaqobi. © Paul ten Hacken

'Voetballen tegen Groene Ster is als een bokspartij in de zwaargewichtsdivisie'

VLISSINGEN - Samir Yaaqobi kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste halfjaar als coach van zaalvoetbaleredivisionist Groene Ster. Na elf speelronden staan de Vlissingers op de vierde plaats, een plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op een play-offticket. ,,Het zou mooi zijn als we dat ticket kunnen krijgen, maar dan hoop ik wel dat dat snel gebeurt’’, stelt Yaaqobi in een interview in de PZC van vrijdag.

De komende wedstrijden - vrijdag tegen ZVV Volendam en volgende week vrijdag tegen WSV - zijn voor de oefenmeester uit Rotterdam al goede graadmeters. ,,Hoe zijn we de winterstop doorgekomen?’’, vraagt Yaaqobi. Hij geeft zelf maar meteen het antwoord. ,,Ik denk goed. We missen alleen Abdoe Abdenbi (teen). Dat betekent dat we door kunnen gaan met waar we aan begonnen zijn.’’

Dat is: goed presteren. In de eerste elf speelronden verloor Groene Ster slechts drie keer (Yaaqobi: ,,En maar één keer echt terecht, van Hovocubo’’), werd er drie keer gelijkgespeeld en liefst vijf keer gewonnen. ,,Qua resultaat heb ik dus niets te klagen, al kan ik - als ik kritisch ben - nog wel wat wedstrijden benoemen die we hadden kunnen winnen’’, vertelt Yaaqobi.

,,Tegen ‘t Knooppunt en Amicitia gaven we het bijvoorbeeld laat weg. Ik kan óók zeggen dat we zelf ook in die laatste seconden nog scoorden... Dus nee, ik ben dik tevreden. Nog iets positiefs: Achraf Laabich is dit seizoen bij de schaduwselectie van Oranje gekomen en Badr Belhadj bij Jong Oranje. Dat zijn ook mooie dingen.’’

Nieuw gezicht

Yaaqobi heeft er ook nog eens een nieuw gezicht bij gekregen op de training. Niek Luime, speler van Zaamslag, trainde woensdag voor het eerst mee met Groene Ster. ,,Als hij het aankan qua niveau en een aanwinst is: graag’’, stelt Samir Yaaqobi. Hij zag dat de Zeeuws-Vlaming, via secretaris André Siereveld in Vlissingen terechtgekomen, genoeg inzicht en voetbalkwaliteiten heeft. ,,Als het ons bevalt zeggen we het, maar we gaan elkaar ook niet voor de gek houden als dat niet zo is.’’

Vrijdagavond is Luime er sowieso nog niet bij als Groene Ster de competitie hervat. 
Groene Ster vraagt, om het nieuwe jaar in te luiden, geen entreegeld voor de wedstrijd van het eerste team tegen ZVV Volendam. Er wordt om 21.30 uur afgetrapt in sporthal Baskensburg. Het duel van Groene Ster 2 met TZR Fermonia Boys (19.30 uur aftrap) is ook vrij toegankelijk.

De hoofdcoach van het eerste team verwacht dat ZVV Volendam op volle oorlogssterkte naar Vlissingen komt, want 
spelers van de andere ploegen in de eredivisie weten inmiddels dat een wedstrijd tegen Groene Ster in de Baskensburg is als een wedstrijd boksen in de zwaargewichtsdivisie. Yaaqobi: ,,Wij zijn vaak ietsjes minder goed dan onze tegenstanders, maar zij zullen moeten oppassen voor die ene rake klap. Die kan dan namelijk weleens fataal zijn.’’

Lees in de papieren PZC van vrijdag, digitaal of via Blendle meer over het eerste halfjaar van Samir Yaaqobi als trainer van Groene Ster, maar ook over zijn verwachtingen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Tegen Jong FC Groningen maakt Hoek in de slotfase een keer niet de winnende
  VIDEO

  Tegen Jong FC Groningen maakt Hoek in de slotfase een keer niet de winnende

  GRONINGEN – In de verste uitwedstrijd van het seizoen moest derdedivisionist Hoek zaterdagmiddag genoegen nemen met een punt. Op bezoek bij Jong FC Groningen kwam de ploeg van Dennis de Nooijer twee keer terug van een achterstand, speelde het de laatste twintig minuten tegen tien man, maar lukte het niet meer om net als in voorgaande duels in de slotfase nog de winnende goal te maken. Het bleef daardoor bij 2-2.
 2. Koplopers Terneuzense Boys en Serooskerke voor het eerst onderuit
  TWEEDE KLASSE E

  Koplopers Terneuzen­se Boys en Seroosker­ke voor het eerst onderuit

  VLISSINGEN - Zowel Terneuzense Boys (thuis tegen NSVV) als Serooskerke (uit bij MZC’11) leed zaterdag de eerste nederlaag van het seizoen. Beide teams verloren met afgetekende 3-0-cijfers. Yerseke klopte SSV’65 met 3-2 en staat nu met NSVV en FC Axel, dat met 2-1-won bij Tholense Boys, op één punt van de leiders. De vissersderby tussen Arnemuiden en Bruse Boys werd met 3-0 een prooi voor Bru en Oostkapelle boekte bij Krabbendijke (1-2) de eerste zege.