Bij voetbalvereniging Goes rommelt het al weken. Het bestuur staat lijnrecht tegenover een vijftal dat een nieuw bestuur wil vormen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij voetbalvereniging Goes rommelt het al weken. Het bestuur staat lijnrecht tegenover een vijftal dat een nieuw bestuur wil vormen. © Johan van der Heijden

Voetbalclub Goes schakelt advocaat in: ‘Vijftal heeft zich schuldig gemaakt aan smaad’

GOES - Voetbalvereniging Goes heeft een advocaat in de arm genomen om een groep ontevreden leden ter verantwoording te roepen. Volgens het bestuur heeft dit vijftal onrechtmatig gehandeld ten aanzien van de club en hebben zij zich schuldig gemaakt aan belediging en smaad. ,,Indien nodig gaan wij over tot strafrechtelijke vervolging.”

Ook meent het bestuur dat het vijftal zonder toestemming persoonsgegevens van clubleden heeft gebruikt om een enquête over de speeldag van het eerste team (zaterdag of zondag) af te nemen. De advocaat van Goes schrijft in een aangetekende brief: ‘Cliënten (Goes, red) zijn door u zwart gemaakt en de goede naam is aangetast’.

In een interview eerder deze week met Omroep Zeeland sprak Piet Zijlstra – woordvoerder van de groep – onder meer over wanbeleid en bestuurlijke wanorde. Hij claimde bovendien dat de club financieel op de rand van de afgrond staat. Goes noemt deze stellingen onterecht en voelt zich in diskrediet gebracht. De bestuursleden stuurden vrijdag een e-mail naar alle leden om de beschuldigingen te weerleggen.