Volledig scherm
Istvan Bakx in het shirt van Spakenburg. © BSR Agency

Vlissinger Istvan Bakx gaat avontuur aan bij Ajax Cape Town

VLISSINGEN - Het verblijf van voetballer Istvan Bakx (33) bij tweededivisionist Spakenburg is alweer ten einde. Nog geen maand nadat hij zich bij de ploeg van trainer John de Wolf voegde, vertrekt de Vlissinger naar Ajax Cape Town.

Bakx speelde afgelopen seizoen voor eerstedivisionist Go Ahead Eagles en wilde daar graag blijven, maar kwam met die club geen nieuw contract overeen. Eind juli verbond hij zich aan Spakenburg. In het contract was een clausule opgenomen waardoor de Zeeuw voor de start van de competitie kon vertrekken als zich een profclub zou melden.

Dat is nu gebeurd. Zaterdag start Spakenburg dus zonder Bakx aan de competitie, met een uitwedstrijd bij het ASWH van de Middelburgse trainer Rogier Veenstra. De middenvelder heeft een contract voor één jaar getekend bij het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town. ,,Dit is het avontuur dat ik graag nog een keer aan wilde gaan’’, legt de middenvelder uit. Donderdagochtend vliegt hij alleen naar Zuid-Afrika, zijn vrouw en twee dochters (van 2 en 4) volgen hem later.

Bij Ajax Cape Town, dat twee seizoenen terug degradeerde uit de hoogste voetbalcompetitie van Zuid-Afrika en afgelopen seizoen net niet promoveerde, komt Bakx twee oude bekenden tegen. Met trainer Andries Ulderink werkte hij samen bij AGOVV, doelman Nick Hengelman was eerder zijn ploeggenoot bij AGOVV en TOP Oss. Ook had hij contact met Thomas Verhaar, die nu bij Excelsior speelt, maar vorig seizoen uitkwam voor Bakx’ nieuwe werkgever.

,,Ik heb goede verhalen over Kaapstad gehoord’’, gaat Bakx verder in op zijn keuze voor Ajax Cape Town. Hoewel de Vlissinger voor één seizoen heeft getekend in Kaapstad, is het mogelijk dat hij er langer blijft. ,,We gaan nu gewoon voor een jaar het avontuur aan en dan zien we wel wat het ons brengt’’, vertelt hij.

Risico

Voor Spakenburg is het buitenlandse avontuur dat Bakx nu aangaat een aderlating. ,,We waren ons altijd bewust van dit risico, maar in dit stadium, zo vlak voor de eerste competitiewedstrijd, kwam het toch zeer onverwacht. Erg zuur, maar we moeten ermee dealen”, aldus Martijn Koelewijn namens de technische commissie op de website van de tweededivisionist. De club laat weten dat de teleurstelling overheerst, maar dat men Bakx het allerbeste toewenst bij zijn nieuwe werkgever.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement