Vlissingen speelt tegenstander kapot

VIDEOVLISSINGEN – Hoofdklasser VC Vlissingen heeft zaterdagmiddag met speels gemak de kwartfinales van het toernooi om de districtsbeker bereikt. Op het kunstgrasveld aan de Irislaan werd derdeklasser De Alblas simpel verslagen: 8-1.

Trainer John Karelse had zijn elftal nauwelijk aangepast in vergelijking met het competitieduel zes dagen eerder tegen BVC’12 (0-0). Doelman Joan van Belzen kreeg rust en werd vervangen door Karim ben Sellam. En Shannon Braafhart kwam erin voor Menancio Weeda.

In de 24ste minuut brak Steve Schalkwijk de ban door een rebound binnen te tikken: 1-0. Trainer John Karelse was echter niet tevreden over het vertoonde spel in de eerste helft. Hij schoof wat op het middenveld en gaf zijn spitsen veel aanwijzingen. Enkele minuten voor de rust verdubbelde Yves Nyemb de marge: 2-0. Dit was ook de ruststand.

Na de pauze was het verzet van De Alblas gebroken. Karelse bracht twee verse krachten en zag zijn ploeg louter aanvallen. In de 47ste minuut kopte Joey Dos Santos Galhetas de 3-0 op het scorebord. Amper twintig minuten later zorgde hij ook voor de 4-0. Ook Nyemb gaf nog even gas door drie treffers aan te tekenen. De Alblas redde tussendoor nog de eer na een opzichtige fout van doelman Karim Ben Sellam.

Ibrahim ‘Ibi’ Eryürük, die niet echt lekker in de wedstrijd zat, bepaalde de eindstand op 8-1. De volgende tegenstander in het bekertoernooi is IFC of Cluzona. Die ploegen treffen elkaar nog. 

Vlissingen-De Alblas 8-1 (2-0). 24. Steve Schalkwijk 1-0, 42. Yves Nyemb 2-0, 47. Joey Dos Santos Galhetas 3-0, 65. Joey Dos Santos Galhetas 4-0, 67. Yves Nyemb 5-0, 70. Yves Nyemb 6-0, 76. Walter Heijkoop 6-1, 83. Yves Nyemb 7-1, 86. Ibrahim Eryürük 8-1.

Vlissingen: Karim ben Sellam; Renzo Roemeratoe, Giovanni Siereveld, Shannon Braafhart jr, Milton Roemeratoe; Ibrahim Eryürük, Jarreau Manuhuwa, Khalid El Hattach (46. Joey Dos Santos Galheta), Dangelo Martien; Yves Nyemb, Steve Schalkwijk (46. Geraldi Geerman).

Volledig scherm
VC Vlissingen-speler Yves Nyemb scoorde zaterdag vier keer tegen De Alblas. © Paul ten Hacken
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ruben de Jager is weer op nul begonnen
    PREMIUM

    Ruben de Jager is weer op nul begonnen

    HENGELO - Ga maar warmlopen, kreeg hij zaterdag na 57 minuten te horen. Je zou verwachten dat Ruben de Jager een beetje zenuwachtig zou zijn, maar dat was niet het geval. ,,Ik heb nooit last van zenuwen voor een wedstrijd’’, zegt de uit Lewedorp afkomstige aanvaller van Jong FC Twente. Tegen Quick Boys mocht hij na zeventig minuten het veld in en dat was een beloning voor een jaar hard werken. ,,Het was een mijlpaal voor me, waar ik een bijzonder gevoel van kreeg.’’