Vlissingen repareert 3-0-achterstand met gelijkmaker in de 95ste minuut

videoVLISSINGEN - Vlissingen is het seizoen in de eerste klasse zondag begonnen met een 3-3-gelijkspel tegen TAC’90 uit Den Haag. Halverwege keek de ploeg van trainer Kevin Hollander nog tegen een 3-0-achterstand aan.

Na een sterke voorbereiding en dito bekerwedstrijden begon Vlissingen vol vertrouwen aan het nieuwe seizoen. Dat goede gevoel kreeg na twee minuten al een deuk te verwerken, toen Samuel Matheus namens TAC’90 attent was bij een vrije trap die terugkwam van de paal (0-1).

Het leed was echter nog niet geleden. Binnen een halfuur volgden nog twee tegengoals. Na 17 minuten zorgde Mohamed Achalhi voor de 0-2 en op het halfuur tekende Hamza Boukhari zelfs voor 0-3 (ondanks een vlagsignaal wegens buitenspel). Wedstrijd gespeeld… Of niet?

Na de pauze zette Vlissingen toch aan. En al snel werd het 1-3. Geraldi Geerman ving een afgeslagen bal op en drukte hard en laag af. Drie minuten later was de spanning helemaal terug toen Thomas de Rijke de 2-3 binnenkopte! De Irislaan ging er ’s lekker voor zitten.

Kansen ontstonden aan weerszijde. TAC’90 dook gevaarlijk op voor Vlissingen-doelman Matthew Lentink, maar miste. Aan de andere was Gino Zuppelli dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot raakte de paal.

Toen de tijd en daarmee de hoop bijna vervlogen waren, viel de 3-3 alsnog. In de vijfde minuut van de blessuretijd zorgde invaller Joran Maliepaard, vorig seizoen de topschutter van  Duiveland, alsnog voor een vreugde-uitbarsting.

Volledig scherm
Joran Maliepaard. © Dirk Jan Gjeltema
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Overwinning Hoek kost toch nog heel veel kracht
  DERDE DIVISIE/VIDEO

  Overwin­ning Hoek kost toch nog heel veel kracht

  RIJSSEN – Toen Roycel James na 51 minuten uit een vrije trap de 0-3 binnenschoot, leek er geen vuiltje aan de lucht voor Hoek. De ploeg van Lieven Gevaert leek Excelsior’31 eenvoudig over de knie te leggen, maar kwam uiteindelijk nog bedrogen uit. De thuisploeg kwam terug tot 2-3 en was na de rode kaart voor Michel Gerritsen Mulkes zelfs nog dicht bij de gelijkmaker. Die viel niet, dankzij een fantastische reflex van doelman Jordi de Jonghe.
 2. Yerseke kan het karwei niet afmaken tegen koploper
  video / TWEEDE KLASSE E

  Yerseke kan het karwei niet afmaken tegen koploper

  VLISSINGEN - Halverwege leek Yerseke met een 2-0-voorsprong nog op weg naar een stunt tegen koploper Nieuwenhoorn, maar de bezoekers zorgden er met drie goals na rust voor dat Yerseke toch met lege handen achter bleef. Oostkapelle/Domburg sloot de Walcherse derby met Arnemuiden (3-2) winnend af en Bruse Boys pakte drie punten in ‘s-Heer Arendskerke. MZC’11 won thuis met 2-1 van DBGC, waardoor de Zierikzeese ploeg oprukte naar de derde plaats op de ranglijst.