Volledig scherm
Yves Nyemb (rechts) keert bij Vlissingen terug in de wedstrijdselectie na een blessure. © Lex De Meester

Vlissingen laat dramamaand achter zich

VLISSINGEN - John Karelse is blij dat het december is. November was namelijk een regelrechte dramamaand voor ‘zijn’ VC Vlissingen. Alle vier de wedstrijden in de hoofdklasse gingen verloren. De winnende decemberstart tegen IFC stemde hem begrijpelijkerwijs tevreden.

Dat proefde de trainer deze week op de trainingen. ,,Ik heb nooit te klagen over de inzet, want de jongens trainen altijd keihard. Maar als je vier keer op rij verliest gaat dat altijd ten koste van iets. Of dat nu de sfeer is of het vertrouwen.’’ De 2-1-zege in Hendrik-Ido-Ambacht was daarom een zalfje.

Zondag ontvangt Vlissingen op eigen veld EHC uit het Limburgse Hoensbroek. Aan de Irislaan verloor Vlissingen vier van zijn zes wedstrijden. Tegenstander EHC is juist een ploeg in vorm. Van de laatste zeven wedstrijden verloor het er slechts ééntje, het won zelfs de laatste drie.

Quote

In vergelijking met het begin van dit seizoen hebben we de laatste tijd te weinig laten zien

Dat brengt John Karelse niet in de war. ,,In vergelijking met het begin van dit seizoen hebben we de laatste tijd te weinig laten zien. Daar moeten we met zijn allen uit zien te komen. De trainer kan dat niet alleen, de spelers ook niet.’’ Te beginnen zondag tegen EHC.

De trainer kan weer een beroep doen op Yves Nyemb en Mart de Kroo, die tegen IFC afwezig waren. Quincy Gooding, Regilio Pinas (geblesseerd) en Menancio Weeda (hele week ziek) zijn afwezig. Het meespelen van Milton Roemeratoe is een vraagteken. Hij was donderdag ziek.

In geval van een afgelasting speelt Vlissingen de wedstrijd op kunstgras.