Volledig scherm
Vlissingen. © Lex De Meester

Vlissingen klimt door zege op concurrent uit de gevarenzone

HOOFDKLASSE BVLISSINGEN - Zondag-hoofdklasser Vlissingen heeft de gevarenzone verlaten. Dankzij een 4-1-overwinning op concurrent Leonidas klom de Walcherse formatie naar de veilige twaalfde plaats.

De Vlissingers begonnen de middag nog met een domper. Nadat beide ploegen wat kansen onbenut hadden gelaten, maakte Leonidas er in de 27ste minuut 0-1 van via Assad El Harti. Maar nog voor de pauze kantelde de thuisploeg het duel. Abdoe Abdenbi zorgde voor de snelle gelijkmaker en Quincy Gooding bepaalde de ruststand in de 33ste minuut op 2-1.

In de tweede helft ging Vlissingen op jacht naar een veiligere marge en die vond de ploeg al snel. Saïd Bouzambou maakte er twee minuten na de pauze al 3-1 van. Toen Khalid El Hattach er twaalf minuten voor het laatste fluitsignaal ook nog 4-1 van maakte, wisten de Vlissingers dat de belangrijke driepunter definitief binnen was.

Daardoor klom Vlissingen naar de twaalfde plek op de ranglijst. Het ging over tegenstander Leonidas en IFC, dat verloor van RKAVV, heen. De voorsprong op beide concurrenten is één punt. Op de slotdag kan Vlissingen dus alsnog veroordeeld worden tot het spelen van nacompetitie tegen degradatie. Maar het kan zich ook veilig spelen. Nuenen, getraind door Jan Poortvliet, is de laatste tegenstander. Die ploeg speelt nergens meer voor.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement