Vlissingen kan het na opstootje met 10 man niet bolwerken tegen FC Boshuizen

videoVLISSINGEN - In de strijd om de tweede plaats moest Vlissingen zondag een stevige nederlaag slikken in de eerste klasse B. Op eigen veld was nummer twee FC Boshuizen in een tumultueuze wedstrijd met 1-4 te sterk. Het was pas de tweede nederlaag van het seizoen voor de Zeeuwse formatie van trainer Kevin Hollander.

Vlissingen sloot een matige eerste helft af met een 1-0-achterstand. Na tien minuten kopte Tommy Sinteur de bal achter Matthew Lentink. Deze doelman keerde terug onder de lat ten koste van Karim ben Sellam. Een tweede nieuwe gezicht in de basis was dat van Vjeko Krezo, die zijn eerste minuten in de competitie maakte.

Na de pauze ging Vlissingen op zoek naar herstel. Halverwege de tweede helft zorgde Nicky van Merriënboer voor de gelijkmaker. Hij kapte zich vrij en schoot raak, 1-1. Daarmee was het eerste schot van Vlisingen op het doel meteen een doelpunt.

In de 72ste minuut sloeg de vlam in de pan na een overtreding. Bij een opstootje gingen meerdere spelers met elkaar op de vuist. Ook de bank bemoeide zich er mee. Toen de stofwolken waren opgetrokken kregen Milton Roemeratoe en reservekeeper Karim ben Sellam rood (beiden Vlissingen) en laste de scheidsrechter een afkoelingsperiode in.

Na een kwartier werd de wedstrijd hervat. Tien spelers van Vlissingen tegen elf van Boshuizen. Voor de laatste fase kwam Can Kiran in het veld als vervanger van Menancio Weeda. Daarmee maakte Kiran zijn debuut na zijn tussentijdse overstap. Hij begon het seizoen bij Maldegem.

Vlissingen kon echter geen vuist meer maken. Tien minuten voor tijd kwam Boshuizen op 1-2 door een doelpunt van Pisas. Kort voor tijd volleerde Cristian Cabrera Ortega de 1-3 achter Lentink en kort daarna werd het uit een strafschop van Sohrab Safi ook nog 1-4.

Volledig scherm
Vlissingen (rood-witte shirts) moest zondag de tweede nederlaag van het seizoen slikken. © Camile Schelstraete
  1. Constansia en Smulder ontbreken bij Hoek, Wilson is  een vraagteken
    PREMIUM

    Constansia en Smulder ontbreken bij Hoek, Wilson is een vraagteken

    HOEK - De ploeg die afgelopen weekend met 3-0 van Goes verloor, is zaterdagmiddag de tegenstander van Hoek. Ter Leede boekte dit kalenderjaar pas één overwinning en is de afgelopen tijd weggezakt op de ranglijst. De formatie uit Sassenheim is nu de nummer dertien van de derde divisie. Hoek staat zevende, heeft negen punten meer dan Ter Leede, blijft bij een overwinning in de subtop meedraaien en neemt dan ook een beetje revanche.